• Door Lisanne
 • In Naaien en naaipatronen
 • 21 mei 2019

5 out of 4 Laura bikini, tankini, badpak en jurk: badkleding met oneindig veel opties

De zomer komt eraan, dus is het bijna strandweer! Ik testte voor 5 out of 4 Patterns de nieuwe Laura bikini en eerlijk waar: ik heb nog niet zó’n veelzijdig patroon voor een zwempak gezien!

 

Wie heeft er nou geen moeite met rtw zwemkleding?!

Ik heb volgens mij nog nooit gehad dat ik een bikini in de winkel zó paste. En dan bedoel ik een setje van een topje met een broekje erbij. Of de bovenkant is te klein óf het broekje is te groot. Dus ook hier komt weer eens het voordeel van zelf maken om de hoek kijken. Als je één patroon voor badkleding wilt kopen en je wilt er alles mee kunnen maken, dan barst de Laura van de volgende opties:

 • Bikinitop
 • Apart broekje
 • Badpak
 • Rokdeel voor een tankini of peplum top
 • Mini-jurkje of knielang jurkje
 • Twee halslijnen + optionele ruches of knoopjes
 • Gestrikte rug of sluiting met haakjes
 • Twee maten ruches voor aan de bandjes
 • optioneel extra rugbandje

Dat zijn nog eens veel opties hè?! Ik wist ook bijna niet wat ik moest kiezen om te maken…

In de onderstaande fotocollage zie je een greep uit de mogelijkheden. (NB. Dit zijn de creaties van andere testers.

5oo4 Laura bikini, tankini, badpak, top en jurkje | LR


Ruime matenrange en knipvrije pagina’s

De Laura bikini van 5 out of 4 Patterns heeft een bijzonder ruime matenrange. Het patroon loopt van XXS tot en met maat 5XL. Daarnaast beschikt het patroon over knipvrije a4-pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen aan de hand van de hulplijnen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ook is er een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken en gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van 5 out of 4 Patterns zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s waarbij de handelingen stap voor stap worden uitgelegd. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt.

Een bikini of badpak maken is een precisiewerkje. Badpakstof glibbert en glijdt aan alle kanten, dus het vergt nauwkeurigheid, concentratie en… tijd. Als je eenmaal in de flow zit, dan kun je best vaart maken, maar elke oneffenheid ga je zien, dus denk niet dat je in een uurtje klaar bent.

Tip van Flip: kijk goed aan welke kant van de stof je je elastiek bevestigt.

 

Bikinitop met ruches

Voor mijn testversie van de Laura koos ik voor de bikinitop. Ondanks mijn buik kwam ik nog steeds uit op een c-cup maat XXS, dus daar ging ik mee aan de slag. Ik gebruikte zwarte lycra gecombineerd met een witte met zwarte polkadots en een voering van mesh. Ik koos voor de diepe v-hals, maar had uiteindelijk best een stukje van de bandjes af kunnen halen. De bikinitop zit heerlijk, maar met wat kortere bandjes hadden mijn borsten meer support gehad. Jammer genoeg had ik de ruches al bevestigd, dus de bandjes inkorten werd een lastig verhaal. Ook koos ik voor een gestrikte rug, aangezien ik geen idee had of ik er met mijn buik wel in zou komen als er haakjes aan zouden zitten. En zo ja, dan voor hoe lang… Bovendien kon ik op deze manier op nog een plek de polkadotstof gebruiken. Toch net even gezelliger dan alleen zwart. Overigens maakte ik de extra rugband om er zo voor te zorgen dat de bandjes niet zo snel afzakken (aangezien ik ze dus eigenlijk te lang had gelaten). Deze extra rugband positioneerde ik zo dat de ruches niet in een rare vorm werden getrokken. De plek van dit bandje is geheel naar eigen voorkeur.

5oo4 Laura bikini back |LR 5oo4 Laura bikini |LR

Gecombineerd met ultimate bikini bottoms

In verband met mijn zwangere buik koos ik ervoor de bikinitop niet te maken met het Laura bikinibroekje, maar met de Ultimate Bikini bottoms. Het bijbehorende Laura bikinibroekje heeft een vrij hoge taille en daar kan ik niet zo goed tegen. Ik wilde graag gewoon een laag broekje dat niet op mijn buik drukt. Ik koos van de ultimate bikini bottoms voor de low rise back en de maternity front, gecombineerd met hoog uitgesneden benen. Voor mij een ideaal basisbroekje. Het leuke aan dit patroon is dat je het ook heel eenvoudig omkeerbaar kan maken. Dan heb je dus als het ware twee bikinibroekjes in één keer gemaakt. Scheelt weer een hoop tijd en moeite haha.

 5oo4 Laura bikini + ultimate bikini bottoms |LR

Is de Laura bikini een aanrader voor zwangere buikjes?

Nu rijst de vraag of de Laura een aanrader is voor tijdens de zwangerschap. Als je het mij vraagt is het antwoord daarop ‘ja’. De bikinitop loopt tot vrij laag, maar het geeft geen beknellend gevoel aan de buik. Als je hoge broekjes geen probleem vindt, dan is ook het broekje prima te gebruiken tijdens de zwangerschap. De diepe v-hals maakt de top ook nog eens behoorlijk borstvoedingsproof! Ook als jurkje, tankini of badpak is dit patroon prima geschikt. Zeker wanneer je let op de juiste hoeveelheid rek, kan je creatie best een tijd met je buik meegroeien.

 

Wil jij ook zo’n veelzijdig patroon voor badkleding?!

Wil jij ook een heerlijk veelzijdig patroon voor de komende zomer? De Laura bikini, tankini, badpak en jurk is tot en met zondag te krijgen voor de introductieprijs van $7,95. Daarna zal hij $9,95 kosten. Grijp dus je kans en koop de Laura met korting.

 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

5oo4 Laura bikini |LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close