• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 1 april 2021

Sofilantjes Fabiën: een fijne jumpsuit

Voor naaiend Nederland (en daarbuiten) is deStella van Sofilantjes geen onbekende. Dit is zo’n beetje hét boxpakje voor hen met een baby (in de omgeving) (op komst). Sofilantjes maakte nu een nieuwe jumpsuit voor baby’s en kleine kids. Want: ieder heeft zijn eigen voorkeur! Ik vertel je graag meer over de Fabiën jumpsuit.

 Sofilantjes Fabiën

Fabiën jumpsuit, drukkers over de gehele beenlengte

Een van de meest gestelde vragen in de Sofilantjes Sew and Show groep op Facebook is misschien wel de volgende:

Is het verschonen met een Stella niet ontzettend lastig zonder knoopjes tussen de benen?

Het antwoord van de Stella-experts is dan steevast:

“Nee, verschonen is supermakkelijk. Je wipt zo de benen eruit!” 

En zo is het ook. Maar toch zullen er mensen zijn die liever nóg meer drukkers in een boxpakje hebben. De oplossing van Sofilantjes is de Fabiën. de Fabiën jumpsuit heeft drukkers van boven tot onderen en beschikt over een korte en lange mouw. De opties zijn dus beperkt, maar een boxpakje heeft niet zoveel nodig. Fabiën is er in maat 50 tot en met 92 en komt in knipvrij a4-formaat, a0 formaat en projectorbestand.

Ik vind het een leuk alternatief voor de Stella. Je moet wel een stuk meer drukkers gebruiken dan bij de Stella (uiteraard), dus wat extra snaps of drukkers op voorraad houden is wel aanbevolen.

 

Geadviseerde stoffen voor de Fabiën

Voor de Fabiën wordt het gebruik van soepele, zachte tricot met 40% tot 70% rek aanbevolen. Gebruik je een stof met meer rek, dan kan het zijn dat het boxpakje te slobberig wordt. Gebruik je een dikkere stof met minder rek, dan loop je de kans dat het boxpakje te strak wordt. Boorden en biais kunnen ook uit goed rekkende tricot worden gemaakt.

 

Roestkleurige doodle Fabiën

Ik had tijdens de test mijn nieuwe Paapii stofjes binnen gekregen, dus ik wist direct dat ik daar een Fabiën van wilde maken. Roest staat Quin altijd fantastisch en ik houd van streepjes in vrijwel elke vorm, dus dit was een no brainer. Oké, niet helemaal wat betreft het uitlijnen van de streepjes, want ja, daar ben ik altijd heel fanatiek in. Maar het is weer gelukt! Een zo goed als perfect uitgelijnd en mooi doorlopende pyjama voor meneer Quin.

Sofilantjes Fabiën | MiNoQui by Liz

Quin is een smalletje, dus ik maakte voor hem een maat 74 breed en maat 80 lang. Met lange mouwen, want voorlopig is het nog geen weer voor een kortemouwenpyjama. Deze valt perfect op lengte en is ook prima met een wasbare nachtluier te dragen. Ik heb hiervoor niets hoeven aanpassen. Zowel met wegwerp als wasbaar zit hij erg mooi!

Hundeliebe

De laatste versie maakte ik in een superschattige tricot van Lillestoff: Hundeliebe. Quin is gek op hondjes (“Doena!” Onze hond heet Djuna en alle hondjes zijn nu Djuna’s..) dus vond ik deze perfect bij hem passen. De vrolijke uniseks tekeningen van Susalabim maken een heerlijke lichte lentepyjama. Ook deze zit perfect en is getest met zowel wegwerp als wasbaar.

Sofilantjes Fabiën | MiNoQui by Liz

Zoals je op de laatste foto kunt zien is er voldoende lengte in de romp en benen voor een wasbare nachtluier (dat is dus zo'n extra dikke ;-) ) 

Voor de biaisband is een patroondeel bijgevoegd, maar je kunt dit ook minstens zo eenvoudig aanzetten met je biesgeleider van je coverlock. 

Sofilantjes Fabiën | MiNoQui by Liz

Tip: gebruik voor de bovenste drukker een KAM snap met een extra lange pin. De biais kan dan mooi omgevouwen worden zonder dat je bang hoeft te zijn voor loslatende drukkers.


Gaat jouw baby, dreumes of peuter lekker chillen in een Fabiën?

Ben jij uitgekeken op de Stella jumpsuit? Of wil je wel een mooi patroon voor een ander boxpakje ernaast? Dan is de Fabiën jumpsuit een must-buy patroon! Dit naaipatroon van Sofilantjes mag niet ontbreken in je collectie. de Fabiën

https://www.sofilantjes.com/product/flora-flared-broek-nederlands/?affiliates=214

van Sofilantjes is tot en met maandagochtend 8 uur in de uitverkoop voor €4,50 excl. BTW en zal daarna zo rond de €10,- incl. BTW kosten, dus aarzel niet en wees er snel bij. 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!


Contact

Email: info@djuzz.nl
Close