• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 29 mei 2020

Sofilantjes Aureum voor meisjes: twinnen is goud

Yes, het is zover! Een paar weken geleden bracht Sofilantjes haar nieuwste damespatroon uit: de Aureum. Inmiddels is ook de Aureum voor meisjes beschikbaar! Nu kun je dus ook twinnen als je niet van zwieren en zwaaien houdt! En dat is goud waard...


Aureum top, tuniek, jurk en maxi, alle opties op een rij

De key feature van de Aureum voor meisjes is uiteraard ook de racerback. Zo’n smalle achterkant waar alleen het middelste gedeelte van je rug bedekt is. Je ziet ze veel in sporttops, omdat het heerlijk veel bewegingsvrijheid geeft. Nu is de Aureum niet gewoon een racerbackpatroon, maar eentje met de volgende opties:

  • 4 lengtes: top, tuniek, jurk of maxi
  • 4 soorten racerbacks: dicht, druppel, cross-over of u
  • Optionele (dubbele) split in de maxi
  • instructies in Nederlands, Engels en Frans
  • maat 80 tot en met maat 164
  • a4, letter, a0 en projectorbestand

Op het oog lijkt het misschien of de Aureum voor meisjes niet zoveel opties heeft, maar schijn bedriegt! Je kunt echt alle kanten op, want doordat hij vier lengtes en vier rugopties heeft én een optie om geen, één of twee splits te maken, kom je toch op 24 opties in totaal. Althans, ik met mijn wiskunde A...

 

Meer weten? Check mijn eerdere blog

Met de release van de Aureum voor dames schreef ik een uitgebreide blog over dit patroon. Om dit alles te gaan herkauwen vind ik een beetje saai, dus lees vooral mijn blog over de Aureum als je de details over het patroon wilt weten. 


Maximaal twinningplezier

Mijn dochters houden ontzettend van stofjes. Iets met een appel en een boom. Ik ben natuurlijk heel erg blij dat ze me zoveel laten maken en dat ze altijd heel dankbaar zijn en de kleren met veel liefde dragen. Maar hetzelfde dragen als mamma, dat is echt het allerleukste, aldus de meisjes. Dus uiteraard moest ik zorgen voor maximaal twinningplezier en aan de slag met drie jurken. De andere jurkjes en maxi's die ik maakte staan (nog) niet op de foto, dus ik wijd deze blog voorlopig alleen aan deze drie dezelfde jurken.

Ik liet alle opties open en ieder mocht zijn eigen versie samenstellen. De dames wilden allebei een maxi, ze kregen een eigen rugoptie en wist al lang en breed welke stof het moest worden, dus dat was heel makkelijk. Ik koos voor mijn lang gekoesterde Neon Blockstreifen van Lillestoff. Eigenlijk wilde ik de colorblocks allemaal een andere kleur geven, maar de bijpassende restjes lieten dat niet toe. Mijn eigen rug maakte ik met wit en die van de dametjes met turkoois. Lang leve de brede strepen, want daar gingen dus mooi twee stroken biais uit over de volle stofbreedte. Mila wilde felroze, Nova lichtroze en ik nam oranje, want die zat het gunstigst om te knippen ;-) De splits werkte ik af met geel.

Aureum maxi optie A

Nova kreeg de rugoptie A. De traditionele racerback. Achteraf was ze beteuterd dat ze die had gekozen en had ze liever de B gehad, maar ja, niets zo veranderlijk als een peuter... Voor Nova had ik niet meegedaan aan de test, dus dit was de eerste Aureum die ze kreeg. Ik had haar voor de zekerheid maar weer eens opgemeten, want met al dat groeien wil er nog wel eens iets veranderen, maar dat was nog altijd onveranderd. Deze slanke dame valt (net aan, aan de onderkant van de tabel) in 92 breedte en ze is precies 98 centimeter lang. Dus ging ik aan de slag met een 92 en verlengde die naar 98. Doordat ik goed had opgemeten durfde ik het wel aan om gelijk in de mooie stof te knippen. 

Sofilantjes Aureum maxi optie A

Ik kwam tijdens het naaien achter een grove fout en die leverde mij een wijze les op. Ik was namelijk vergeten dat ik bij het knippen niet genoeg had van de voorgewassen stof. Ik had wél al het voorpand (of het achterpand, weet ik niet meer) geknipt, maar de andere kant nog niet. En ik had te veel haast om te wachten op het voorwassen, dus ik waagde de gok. Maarrrrr dom dom dom natuurlijk. Het voorwassen zorgt ervoor dat de stofvezels samentrekken en zo kwam ik onder aan de maxi uit op een verschil in streephoogte. Met effen stof natuurlijk geen enkel probleem, maar als je streepjes hebt zeker wel. Ik baalde als een stekker en het liefst zou ik een nieuw pand hebben geknipt. Maar de tijd loonde zich daar niet voor. De jurk werd er niet minder mooi om.

Ik knipte de biesjes van de lichtroze strepen. Jammergenoeg piepte er net nog een stukje van de turkooizen streep tussenuit, dus mocht je denken: "Hè?! Wat heeft ze nou met die bies gedaan?" Dat is niet een stukje van het rugstuk, maar gewoon de volgende streep. 


Aureum maxi optie D

Ook Mila wilde een maxi. Zij wilde het grootste kriebelgat. Optie D had ik voor mijzelf al een paar keer gemaakt, dus die vloog uit de machine. Ook voor haar een turkooizen rugpand en zij kreeg de hardroze biesjes. Ook Mila is een maat slanker dan ze lang is, dus zij kreeg maat 104 breedte en maat 110 lengte. 

Sofilantjes Aureum maxi optie D

Aureum maxi optie C

En ja, ook ik wilde natuurlijk zo'n heerlijk zomerse maxi jurk! Ik koos voor mijzelf de crossover rug. Eigenlijk uit nood, want dat was de enige die ik uit het restje wit kreeg. Na het naaien had ik wel een beetje spijt dat ik niet voor mijzelf ook turkoois had genomen, maar hij knalt wel lekker zo met het oranje. 

Sofilantjes Aureum maxi optie CBeha-tip van Flip: ik knipte een stukje elastiek van 1 cm breed - wel even de lengte opmeten - knalde er een paar kamsnaps of drukkers in en maakte zo een bandje om mijn behabandjes bij elkaar te binden.


Sofilantjes Aureum twinning maxi dresses


Wat ik stiekem het allerleukst vind, is dat de strepen bij toeval precies de juiste kleur op de juiste hoogte hebben als je alle drie de jurken naast elkaar ziet. Strepen worden hier altijd al netjes uitgelijnd, maar dit zorgde wel voor een extra euforisch momentje. 

Deze zomer lekker niet zwieren, maar wel twinnen?!

Wil jij deze zomer eens lekker niet zwieren in een zomerjurk, maar wil je wel gebruinde schouders? Dan is de Aureum zeker een patroon voor jou! Dit naaipatroon van Sofilantjes mag wat mij betreft niet ontbreken in de collectie. De meisjesversie van de Aureum én de daarbij behorende bundel van de dames- én meisjesversie van de Aureum zijn WEL in de sale! Je shopt de bundel van de beide Aurea tot en met maandag voor €19,02 incl. BTW in plaats van voor €24,12. De meisjesversie is tot en met maandag verkrijgbaar voor €6,05 inclusief BTW. 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Sofilantjes Aureum

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close