• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 27 januari 2019

5 out of 4 Little Ninjas: eindelijk twinnen in (workout) leggings

Mijn allereerste patroon van 5 out of 4 Patterns was de Ninja Pants. Een heerlijke (workout) legging die je in allerlei lengtes kunt maken. Ter ere van de vierde verjaardag van het merk werd er voor de kleine ninja’s onder ons een eigen versie van deze heerlijke broek uitgebracht. En ook nog eens GRATIS! Ik mocht de Little Ninjas testen voor Mila. Die is nu als een kind zo blij dat zij ook sportleggings kan dragen. Net als Mama.

 

Een legging voor iedere gelegenheid

Van leggings heb je er nooit te veel. Althans, mijn meiden niet. Ze dragen ze overal onder en Mila heeft nu de fase dat ze het liefst alleen in een lang shirt en leggings loopt. (Maar een legging is geen broek, dus dat vindt Mama niet altijd goed ;-) ) De Little Ninjas zijn geschikt voor ieder moment. Je kunt ze als legging voor onder jurkjes of rokjes gebruiken, voor onder sneeuwkleding als extra thermolaag, als pyjama óf als sportbroek. Het patroon van de Little Ninjas is gemaakt voor rekbare stof, de pasvorm is super én er zijn diverse opties:

 

  • Lengte variërend van shorty tot enkellengte
  • Tailleboord met elastiek of yogaband
  • Een optioneel hele of halve kruisinzet (gusset). Dit is ideaal voor sportkleding of wanneer er veel kracht op het kruis komt te staan

 

Ruime matenrange en knipvrije pagina’s: 1 patroon nodig voor ál je kinderleggings!

De Little Ninjas van 5 out of 4 Patterns hebben een bijzonder ruime matenrange. Het is een unisex kinderpatroon en loopt van maat 50 (!!) tot en met maat 164. Nu heb je dus nog maar één leggingpatroon nodig om in al je behoeften voor zowel lengte als maat te kunnen voorzien.

Uiteraard is het patroon beschikbaar op knipvrije a4-pagina’s (en op Letter formaat). Dit betekent printen, pagina’s matchen aan de hand van de hulplijnen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ook is er een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken en gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van 5 out of 4 Patterns zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s waarbij de handelingen stap voor stap worden uitgelegd. Bovendien is er, zoals bij veel ontwerpers, een heel grote community op Facebook, waar je altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. In principe kan er weinig fout gaan bij het maken van de Little Ninjas. Als je gebruik maakt van de versie met taille met elastiek, zonder kruisinzet, dan heb je maar twee patroondelen in totaal! Zolang je de voor- en achterkant niet door elkaar haalt of de pijpen te ver aan elkaar stikt, kom je er wel.

 

Little Ninjas voor mijn grote kleine ninja

Mila koos voor haar Little Ninjas de Cute Fruit van Lillestoff. Aangezien het nu niet echt weer is voor een capri of een korte legging, koos ik voor de lange versie. Dit kan zelfs in het voorjaar nog prima onder een jurkje. Mila viel qua maten in de breedte van maat 98 en in de lengte in 104. Dus een tikje puzzelen, patroon iets bijschaven, maar dan wel een perfect fit! Zo bleek ook dit keer het geval. Ik koos voor de versie zonder kruisinzet – het was immers niet een sportlegging. En ik maakte een elastieken taille. Deze zet ik aan de bovenzijde vast met de lockmachine, want ik heb een bloedhekel aan tunnels maken en draaiende elastieken na één keer wassen. Herkenbaar?

5 out of 4 Little Ninjas Lillestoff Cute Fruit Bora | LR

Mila was ‘als een kind zo blij’ met haar nieuwe legging. Ze wilde hem niet meer uit en ze wilde er eigenlijk ook in slapen. Tja, dat is in ieder geval een mooi compliment. Toch?

5 out of 4 Little Ninjas Lillestoff Cute Fruit Bora | LR

Next up is de sportversie. Ik heb nog een mooi lycra liggen, maar het is momenteel een tikje hectisch met verkoop en verhuizing binnen nu en een paar weken, dus alles wat niet strikt noodzakelijk is, blijft nog eventjes op de plank. (Ik had dus geluk dat dit patroon al na een testronde zó goed zat dat er niets meer aan veranderd hoefde te worden hihi)

 

Op zoek naar het perfecte GRATIS patroon voor een kinderlegging?

Heb jij ook nooit te veel leggings voor je zoon of dochter? Of draagt jouw kind leggings momenteel – net als de mijne – leggings bij de vleet? Dit is je kans om je eigen, perfecte versie te creëren met de Little Ninjas van 5 out of 4 Patterns. Het patroon is helemaal gratis! Woehoe! 

 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

5 out of 4 Little Ninjas | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close