• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 22 november 2018

5 out of 4 Penny, Molly en Desmond Pyjama: voor de hele familie

De herfst is de ideale tijd voor (warme) pyjama’s! Wanneer het weer kouder wordt en de dagen donker zijn, is het tijd om zelf het zonnetje in huis te creëren. Wat is er nou leuker dan dat doen door de allervrolijkste pyjama’s te maken? Heel Amerikaans, maar erg leuk, als dat ook nog eens voor de hele familie kan! Ik testte voor 5 out of 4 Patterns de nieuwe Penny en Molly pyjama’s en ik kan je vertellen: ik koop nu ook géén pyjama’s meer!

 

Wat is er lekkerder dan een pyjamadag?!

Soms heb je van die dagen dat je de hele dag in pyjama wilt lopen. Dan is het wel zo fijn als je een lekkere pyjama hebt om aan te trekken. Met het nieuwe pyjama-patroon van 5 out of 4 Patterns loop je er zelfs op je pyjamadag nog picobello bij! Deze pyjama’s zijn gemaakt voor rekbare stof, hebben een comfortabele (dus niet te strakke en ook niet te losse) pasvorm en er zijn diverse opties:

  • Korte mouwen of lange mouwen, met óf zonder boorden
  • Korte broek of lange broek met óf zonder boorden
  • Tailleboord met elastiek of yogaband
  • “bum panel” voor de grapjurken onder ons

 

Ruime matenrange en knipvrije pagina’s

De pyjama’s van 5 out of 4 Patterns hebben een bijzonder ruime matenrange. De Penny pyjama is een unisex kinderpatroon en loopt van maat 50 (!!) tot en met maat 164. De Molly pyjama is het damespatroon van maat XXS tot en met maat 5XL en de Desmond is de herenversie voor maat XS tot en met 6XL. De pasvorm van de herenversie en de damesverie is wezenlijk verschillend.

Daarnaast beschikken de patronen over knipvrije a4-pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen aan de hand van de hulplijnen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ook is er een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken en gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van 5 out of 4 Patterns zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s waarbij de handelingen stap voor stap worden uitgelegd. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. In principe kan er weinig fout gaan bij het maken van de Penny, Molly of Desmond pyjama. Pas wel op, door de grote matenrange en de top én broek bij elkaar in één patroon is het wel een uitgebreid bestand!

 

Penny Pyjama voor Nova

Nova was de gelukkige om een matchende pyjama met mama te krijgen. Ik koos voor haar mijn restjes zelfontworpen streepjes voor de top en een effen witte broek. Uiteraard ging ik voor lange mouwen en een lange broek, want voor kort spul is het nu toch echt te koud. Zeker aangezien mevrouw altijd boven de deken ligt. Ik koos voor de yogaband en de versie met boordjes. Nova is een smal meisje, dus aansluitende einden zijn prettig tegen slobberen. Ook maakte ik een gecombineerde maat 86 breedte met maat 92 lengte. (Dit vind ik het grootste voordeel van zelf kleding maken!)

De pyjama is perfect. Niet te slobberig, maar mooi aansluitend. Goede lengte. Ze wilde hem niet meer uit. En dat is een goed teken haha.

 5 out of 4 Penny Pyjama | LR

Molly Pyjama voor mij

Uiteraard ging ik voor mijzelf voor een matchende, gestreepte versie. Maar ik ging voor het tegenovergestelde en koos voor mijzelf voor een witte longsleeve top met een gestreepte broek met yogaband. Ik verkortte de broek een beetje, want… haha. Het plakken en knippen van het patroon kost werkelijk waar de meeste tijd. Zodra alles geknipt is zit het in een uurtje in elkaar en kun je heerlijk cocoonen in je nieuwe pyjama.

5 out of 4 Molly Pyjama | LR

 Of je schoen zetten ;-)

5 out of 4 Penny and Molly Pyjama | LR

 

Desmond Pyjama voor heren

Hier in huis dragen alleen de dames pyjama’s, maar er zullen mannen zijn die wél van pyjama’s houden. Speciaal voor deze heren heeft 5 out of 4 Patterns de Desmond pyjama ontwikkeld. Dit patroon gaat van herenmaten XS tot en met 6XL en past perfect bij de Molly en Penny pyjama’s.

 

Heb jij ook nog nieuwe pyjama’s nodig?

Slaap jij ook graag in een pyjama in de herfst en winter? Of loop je het liefst het hele weekend in je pyjama rond? Dit is je kans om je eigen, hippe pyjama te creëren met de Penny, Molly en Desmond Pyjama’s van 5 out of 4 Patterns. De pyjama’s zijn tot 26 november voor de introductieprijs van $5,97 te koop en zullen daarna $9,95 kosten. Grijp dus je kans en koop de patronen met korting.

 

Thanksgiving en Black Friday korting!

5 out of 4 Patterns heeft een Thanksgiving / Black Friday karting met 40% karting op ALLES! Deze korting geldt van 22 november tot 25 november! Ideaal om je patronenvoorraad aan te vullen. 5 out of 4 Patterns heeft een heleboel zwangerschaps- en borstvoedingsvriendelijke patronen en ook een boel sportieve patronen. Allemaal net even anders dan anders. Erg leuk om eens te kijken.

 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

5oo4 Penny, Molly Pyjama’s | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close