• Door Lisanne
 • In Naaien en naaipatronen
 • 27 september 2019

5 out of 4 Piper Peplum en jurk: zwierig, elegant én borstvoedingsvriendelijk

Er kwam een oproep voor een leuke top en jurk! Eentje die ‘borstvoedingsvriendelijk’ zou zijn. Komt dat even goed uit zo vlak na mijn bevalling. En zo testte ik voor 5 out of 4 Patterns de nieuwe Piper Peplum en Jurk. Een superleuke peplumtop met zakdoekrok én cirkelrok. Uiteraard ook zónder voedingsoptie te maken. Oh, en hij is er ook voor meisjes

Voedingstopjes hoeven niet saai te zijn

Met drie ‘borstgevoede’ kids ben ik echt niet de moeilijkste en schuif ik rustig mijn shirt naar beneden of omhoog, maar sommige modellen zijn gewoon onmogelijk naar beneden te trekken. Voedingstopjes uit de winkel vind ik namelijk maar wat saai. En zo overduidelijk ‘voedingstopje’. En heb je dan een jurkje aan, dan ga je ook niet echt in je ondergoed zitten :-P dus dan is een voedingsoptie wel heel prettig. Enfin, de Piper van 5 out of 4 is net zo mooi mét als zonder voedingsoptie, maar zoals je begrijpt maakte ik er nu twee mét. De Piper beschikt over de volgende opties:

 

 • 4 verschillende halsafwerkingen: crewneck, diepe scoop neck, coll, of capuchon
 • Een gewoon lijfje en een FBA (full bust adjustment) lijfje
 • Voedingsoptie
 • 4 verschillende mouwlengtes: mouwloos, kort, driekwart en lang
 • Mouwen mét of zonder boordjes
 • Optionele duimsgaten (jeej!)
 • Twee lengtes voor de ‘rok’: peplum top of knielang
 • Optionele zakken
 • Cirkelrok óf zakdoekrok

Voor ieder wat wils!

 

Zoals altijd ruime matenrange en knipvrije pagina’s

De Piper van 5 out of 4 Patterns heeft een bijzonder ruime matenrange. Het patroon loopt van XXS tot en met maat 5XL. Daarnaast beschikt het patroon over knipvrije a4-pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen aan de hand van de hulplijnen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ook is er een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken en gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van 5 out of 4 Patterns zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s waarbij de handelingen stap voor stap worden uitgelegd. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. En er is op YouTube (En Instagram) een videotutorial van de Piper te vinden. Erg fijn als je graag alles wilt kunnen zien.

 

Velours Peplum met cirkelrok

Voor mijn postpartum lichaam zit ik momenteel in maat S in plaats van mijn gangbare XXS. Dat was behoorlijk wennen kan ik je zeggen, want ik had steeds het idee dat het lijfje véél te groot zou zijn. Gelukkig voor mij was dat niet het geval. Omdat ik niet lang verwacht in deze maat te zitten, koos ik voor de peplum met scoopneck. De diepe halsllijn zou misschien ook nog wel naar beneden geschoven kunnen worden. Al heb je dat met een voedingsoptie natuurlijk niet nodig… In ieder geval verspil ik niet ontzettend veel stof aan een cirkelrok tot op de knieën, terwijl ik die over een paar weken niet meer kan dragen. Een peplum is leuk voor op een skinny jeans of zelfs op leggings. Afhankelijk van de lengte..

Anyway, Ik koos dus voor de cirkelrok, recht toe recht aan, met scoop nek en driekwart mouwen. Velours is nou niet echt een handig stofje als je veel boordjes moet aanzetten, maar geduld en wondertape waar nodig zijn erg handig.

 5oo4 Piper Peplum veloours | LR


Een vrolijke peplum voor de nazomer

Bordeauxrood velours is niet iets wat je draagt als er nog mooi weer is voorspeld, dus maakte ik nog een Piper in een lichtere, tricot. Dit keer koos ik voor korte mouwen. De overige opties liet ik hetzelfde om de eerder genoemde reden (en om het simpele feit dat ik niet meer van de stof had..) Ook in een lichtere tricot bleef het model heerlijk zitten. Ik had iets meer ruimte en zou misschien wel een maat kleiner hebben kunnen maken, maar het was niet hinderlijk. Dat is het lastige van precies op de grens van twee maten zitten. Mocht je de voedingsoptie maken, bedenk dan dat de rok aan de voeringslaag vastzit, dus dat als je de voering van een extreem dunne stof maakt, de rok misschien gaat uitzakken, waardoor je de kans loopt dat de voering onder de bovenlaag vandaan piept. (Tip van Flip) De boord heeft in principe voldoende overlap en het lijfje eindigt in de natuurlijke taille, waardoor dit normaliter niet gebeurt. Maar je weet maar nooit.

Wil je foto's van de 'gewone' versie, zonder voedingsoptie. Kijk dan even tussen de foto's op de productpagina van de Piper.

 5oo4 Piper Peplum cl | LR

De voedingsoptie van de Piper

De voedingsoptie vereist een volledig gevoerd lijfje (in tegenstelling tot de ‘gewone’ versie en een extra boord, waardoor je het ‘buitenste’ lijfje omhoog kunt doen en je beha eronder vandaan kunt wippen. Zo kun je discreet voeden. Ik moet zeggen, dit is erg fijn. En de top zit heerlijk. En in een mooie, chique stof is hij ook nog eens erg feestelijk. De ‘gaten’ waar je je beha onder vandaan kunt trekken zijn redelijk van formaat. Mocht je écht heel grote borsten hebben, dan kun je ze uiteraard eenvoudig groter knippen. Er zit namelijk geen naad, doordat rekbare stof niet rafelt.

5oo4 Piper Peplum voedingsoptie| LR

Wil jij ook een speelse peplum en jurk mét voedingsoptie?!

Wil jij ook een heerlijk speels patroon voor een peplum of jurk? De Piper peplum en jurk is tot en met zondag te krijgen voor de introductieprijs van $7,95. Daarna zal hij $9,95 kosten. Grijp dus je kans en koop de Piper met korting. Liever de meisjesversie? De meisjesversie vind je hierrrrr. Wil je het patroon voor zowel meisjes als dames? Dan is er ook een extravoordelige bundel van de Piper te krijgen.


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus.

 5oo4 Piper Peplum | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close