• Door Lisanne
  • In Crossminton
  • 25 augustus 2015

Crossminton TeamNL klaar voor Berlijn!

De laatste trainingen zijn achter de rug en de eerste spelers zijn al richting Duitsland vertrokken. Aanstaande vrijdag start in Berlijn, op het Olympisch sportpark, het WK Speedbadminton. In Nederland is de sport dan nog wel klein, maar ook dit jaar gaan we met grootse ambities op pad. Wellicht leuk voor jullie om eens kennis te maken met onze afvaardiging van dit jaar. Uiteraard ben ik zelf ook van de partij ;)

 

Timo van der Graaf

 

Timo (36) is een enthousiaste speeder met badminton als achtergrond. Samen met dubbelpartner Michiel hebben zij bij hun badmintonvereniging RAP de speedbadmintonafdeling voor hun rekening genomen. Timo is een speler met veel touch. Wat op zich geen verrassing is gezien zijn Indonesische roots :D

 

Timo komt deze editie van het WK uit in de herensingles (65e geplaatst) en speelt samen met dubbelpartner Michiel Fleerkate in de herendubbel. Timo heeft als doel de poulefase te overleven en de ko-fase te halen. Zowel in de single als de dubbel. Al zou hij natuurlijk graag (net als wij allemaal) wereldkampioen worden! Hij blijft realistisch.

 

Michiel Fleerkate

 

Michiel (25) is minstens net zo’n fanatieke badmintonner als speeder. Bij RAP is hij ook voor de badmintontak erg actief en naast het sporten en zijn nieuwe baan als onderwijskundige is hij ook vervent festival- en concertganger. Michiel is in tegenstelling tot Timo meer een powerspeler. Zijn aanvallende, harde slagen vullen Timo’s touchy slagen goed aan.

 

Michiel komt deze editie van het WK uit in de herensingles (50e geplaatst) en speelt samen met dubbelpartner Timo van der Graaf in de herendubbel. Michiel is het helemaal met Timo eens en stelt zichzelf eenzelfde doel. Ook voor de dubbel zitten ze hierbij op een lijn. Wel is het sterk afhankelijk van hoe ze in de dubbel loten, maar als je wereldkampioen wilt worden moet je ook van de besten kunnen winnen ;)

 

Marcel van der Laan

 

Marcel (49) is Nederland’s Mr. Speedminton. Marcel heeft de enige echte Speedminton winkel van Nederland. (Speedminton is het merk, speedbadminton is de sport..) Van alle Nederlanders is Marcel al het langst met de sport bezig en ook hij heeft in zijn woonplaats Steenwijk de Lightning Speeders opgericht. Marcel reist naast zijn werk stad en land af om de sport te promoten en is veel op beurzen en events te vinden.

 

Marcel komt deze editie van het WK uit in de herensingles 40+ (22e geplaatst) en speelt samen met dubbelpartner Martin Monfils in de herendubbel. Marcel gaat voor het goud, maar hij is tevreden met een plek in de kwartfinales. Nu hij blessurevrij is moet dat een haalbaar doel zijn!

 

Martin Monfils

 

Martin (51) is voorzitter van de Nederlandse Speedbadminton Federatie (NSBF). Hij is een allround racketsporter en heeft vroeger niet onverdienstelijk gebadmintond. Tegenwoordig richt hij zich naast speedbadminton en badminton ook op racketlon, waar hij ook af en toe een internationale wedstrijd voor afloopt. Martin heeft in Houten een speedbadmintonafdeling opgericht. Hier wordt door veel badmintonners ook gespeed.

 

Martin komt deze editie van het WK uit in de herensingles 50+ (25e geplaatst) en speelt samen met dubbelpartner Marcel van der Laan in de herendubbel. Martin heeft een heel zware loting en heeft zijn doel dan ook maar wat bijgesteld. Hij hoopt zijn beste vorm te vinden en de poulefase te overleven. Daarna is alles weer open!

 

Femke van Diemen

 

Femke is dankzij haar tennismaatje Lisanne in het speedbadminton gerold. Femke is van huis uit tennisser en kan als 2’tje behoorlijk goed meekomen in de speedbadmintonwereld. Femke heeft heel veel power en kent af en toe haar eigen kracht niet. Vanuit het achterveld is ze muurvast en ook de typische speedbadmintonslagen gaan haar steeds beter af. Doordat Femke en Lisanne op de tennisbaan behoorlijk goed op elkaar zijn ingespeeld, kunnen zij bij hun debuut in de dubbelcategorie van het WK als een gevaarlijke underdog worden beschouwd. De veelbelovende derde plek op de Dutch Open (wat een eerste plaats had moeten zijn) biedt in ieder geval perspectieven op een goed resultaat.

 

Femke komt op dit WK uit in de damessingle (45e geplaatst) en speelt samen met Lisanne Ranzijn in de damesdubbel. Femke gaat als een onbeschreven blad het toernooi in. Alhoewel haar ervaringen opgedaan op de Dutch Open haar goed van pas komen. Femke is te fanatiek om in de poulefase te stranden en met een beetje gunstige loting moet dit zeker haalbaar zijn!

 

Lisanne Ranzijn

 

Lisanne is regerend Nederlands kampioen op alle onderdelen en is sinds de Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge van 2013 verknocht aan de sport. In Alphen aan den Rijn is zij bij Nieuwe Sloot verantwoordelijk voor de oprichting van Nieuwe Sloot Speeders, dat gehuisvest is bij racketcentrum Nieuwe Sloot. Lisanne is van huis uit tennisser en moet het hebben van haar vastheid, power en uithoudingsvermogen. De lange rally’s vindt ze heerlijk, zolang er maar pit in zit. Als echte tennisser kunnen zij en Femke nog veel leren van de badmintonners uit het team. Zo speelt zij nog vaak op safe en neemt ze onnodig ballen (speeders) die uit zouden gaan. Oriëntatie op de baan is een zwak punt voor de speeders met tennisachtergrond ;) .

 

Vorig jaar behaalde Lisanne als enige Nederlander de ko-fase van het EK in Warschau. Zij had ontzettend veel kansen om bij de beste 16 te komen, maar verspeelde een 8-0 voorsprong in de derde set. Dit betekende een 18e plaats met een zure nasmaak. Die probeert Lisanne dit jaar weg te spoelen met een vergelijkbaar (of liefst beter) resultaat. Lisanne speelt dit WK in de damessingle (19e geplaatst) en speelt met Femke van Diemen in de damesdubbel.

 

Volg Crossminton Nederland op Facebook!

 

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van onze resultaten. De wedstrijden zijn via een livestream en livescoring te volgen. Het WK speedbadminton is van 28 tot en met 30 augustus in Berlijn.

 

 

Word jij de nieuwe sponsor van Crossminton TeamNL?

 

Als spelers van een zeer jonge sport bekostigen wij alles zelf. Om onze activiteiten naast ons fulltime werk (en studie) te kunnen voortzetten én gepikt en gedreven voor de dag te kunnen komen kunnen wij wel wat extra hulp gebruiken. Wil jij ons met jouw bedrijf bijvoorbeeld mooi aankleden? Altijd al met trots op de outfit van een Nederlands team willen staan? Of wil je graag een geheel verzorgde clinic voor jouw bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos! Neem gerust contact op om hierover te sparren. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close