• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 22 december 2018

Drie feestelijke Eximia Sweaters én win het patroon bij StudioStof

De feestelijkheden rond de release van de Eximia Sweater, van Sofilantjes zijn inmiddels bijna op hun eind. Ik mag jullie eindelijk showen waar ik de afgelopen dagen mee bezig ben geweest. Ik mocht met twee mooie stoffen van StudioStof aan de bak om jullie te inspireren. En laat StudioStof vandaag nu ook nog eens een gelukkige blij mogen maken met een gratis exemplaar van het Eximia patroon! Benieuwd hoe je dit kunt winnen???

 

Eximia in a nutshell

Ik maakte al een blog over de Eximia Sweater van Sofilantjes en met alle informatie die je de afgelopen dagen al in de Sofilantjes groep hebt kunnen lezen, heb je vast geen behoefte aan een nieuwe opsomming van het hoe en wat rond de Eximia.

Toch?

Wil je wél weten wat Eximia in a nutshell is, dan kan ik daar in één zin antwoord op geven.

De Eximia Sweater van Sofilantjes is het patroon voor een overslag sweater met ronde zoom voor meisjes (80-164) en dames (34-54) in drie verschillende lengtes, met twee verschillende mouwlengtes en optionele zakken.

 

Glitter and Gold

Samen met de dames van StudioStof overlegde ik wat een toffe combinatie zou zijn voor de Eximia. Zodoende kreeg ik twee mooie stoffen thuisgestuurd om hier (voor mijzelf) een mooie Eximia mee te maken. Ik ontving de Small Splash french terry in oker, van Mies en Moos en een denimblauw gemêleerde, zware tricot (superzacht!). (De tricot is helaas op, maar er is wel nog een superzachte jogging in dezelfde kleur te krijgen! En die is als je het mij vraagt zelfs nog geschikter voor dit patroon...) De okerkleurige french terry heeft lichtgrijze en donkergrijze spetters, maar deze lijken van veraf wel zilveren glitters! Casual met een feestelijk tintje dus.

Mies en Moos / Polytex | LR

Tip! Was de stoffen (apart) voor en gebruik er een kleurvanger bij. Beide stoffen gaven flink af. Positief punt is dat ze amper krimp hadden.

Colorblocken leek ons tof, dus kon de puzzel voor de versie en kleuren beginnen. Dat was een lastige opgave, want alle combinaties waren leuk. En.. Welke lengte wilde ik nu eigenlijk maken? Uiteindelijk gooide ik het roer een tikje om, want ik bedacht me dat ik met de twee keer een meter stof best een Eximia voor Mila kon maken, maar dan moest ik wel zo economisch mogelijk knippen.

En, ik knipte zó economisch dat ik er zelfs nog eentje voor Nova bij kon maken!

 

Gouden Eximia voor mijzelf

Ik had al een lange Eximia liggen, maar puur uit economische overwegingen koos ik dit keer voor de medium lengte. Ideaal voor op een broek of rokje. Met de halsboord uit french terry moet je wel de lengte een tikje aanpassen, aangezien het patroondeel voor boordstof is gemaakt. Daarnaast had ik een tikje te weinig stof voor de mouwen (lange mouwen blijven altijd stofvreters!), dus ik kortte de mouwen twee centimeter in en verlengde de mouwboorden ter compensatie. (Had uiteindelijk niet eens gehoeven..)

 Sofilantjes Eximia Sweater StudioStof | LR

Een lange denimkleurige Eximia voor Mila

Mila kreeg een lange versie in voornamelijk de denimkleurige tricot. Ik wilde zien hoe deze tricot zou vallen in de lange versie. En de test was zeker geslaagd! De vorm bleef prachtig en hij ging absoluut niet lubberen. Met voldoende stevigheid kan tricot prima voor de Eximia worden gebruikt.

 Sofilantjes Eximia Sweater StudioStof | LR

De restjes voor Nova

Nova kreeg de bonus-Eximia. Ik bleek uit het restje van de Splatter nog precíes een medium voorpand in maat 92 te kunnen maken, dus dat was snel gekozen. Daarna werd het puzzelen, want ik wilde niet twee keer dezelfde versie maken. Ik koos er daarom voor de colorblock bij deze aan de zichtzijde te gebruiken, in tegenstelling tot bij de andere twee. Ook bij de mouwen en bij de halsboord koos ik voor contrasterende boorden.

 Sofilantjes Eximia Sweater StudioStof | LR

En zo hield ik een stuk van zeg 30x30 cm blauw over en had ik drie feestelijke Eximia’s uit twee keer een meter stof! *schouderklopje*

Sofilantjes Eximia Sweater StudioStof | LR

 

Win jij bij StudioStof een exemplaar van het Eximia patroon van Sofilantjes?

StudioStof mag één exemplaar van het patroon van de Eximia weggeven. Super toch?!

Hoe doe je mee?

Volg StudioStof op Facebook of op Instagram en like en reageer op de betreffende post van de winactie. Aan het eind van de dag wordt één winnaar bekend gemaakt. Je kunt zowel via Instagram als Facebook deelnemen, maar uiteindelijk is er maar één winnaar!

Heel veel succes!

 

Ben je niet zo’n geluksvogel of heb je geen zin om te wachten?

Dan kun je nog tot de 24e het PDF-patroon* van de Eximia Sweater (dames) of  Eximia meisjes met 25% korting kopen.

 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Sofilantjes Eximia Sweater StudioStof | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close