• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 16 augustus 2018

Ellie and Mac Be Confident: een zwierige high-low

High-Low designs zijn helemaal hot deze zomer. Ik testte al eerder de Trendsetter Skirt met deze hoog-laag vorm, maar nu was het de Be Confident tuniek en jurk.  Dit bestaande patroon  van Ellie and Mac is omgevormd naar een nieuw format en dus moest er getest worden.. Dit zwierige, sexy jurkje en tuniekje hangt dankzij het vernieuwde patroon nu nóg sneller in je kast!

Ellie and Mac Be Confident

Zelfvertrouwen

Met de Be Confident hoeft het je aan zelfvertrouwen niet te ontbreken. Deze heerlijk vrouwelijke tuniek of jurk accentueert de vrouwelijke vormen en de high-low cirkelrok valt ontzettend mooi over de billen. Als tuniek kun je het als een soort peplum dragen en dankzij de verschillende lengtes kies je eenvoudig welke lengte jou het meeste zelfvertrouwen geeft. O en nog een leuk weetje: er is ook een Be Confident tuniek en jurk voor meisjes! Dus ook in deze outfit kun je twinnen met een kleine dame. De Be Confident is te maken in maat XXS tot en met 4XL.

Vernieuwd patroon

Het patroon van de Be Confident is dus vernieuwd. De pasvorm is gefinetuned en de paginaindeling is veranderd en de lagenoptie is toegevoegd. Waar je voorheen volgens het oude patroon alle pagina’s moest knippen én plakken, heeft het nieuwe format knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie and Mac heeft een heel handig instructiefilmpje gemaakt over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak.

Supersnel in je kast

De instructies van Ellie and Mac zijn zoals gewoonlijk in het Engels, maar ze staan boordevol duidelijke illustraties en foto’s ter ondersteuning. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Be Confident tuniek en jurk was al een ‘quick sew’, maar is dat nu helemaal dankzij de vernieuwde knipvrije pagina’s.

Mijn eerste Be Confident jurk

Mijn eerste Be Confident jurk maakte ik in een taupekleurige streep. Eigenlijk heel saai, alleen maar streepjes, maar soms is eenvoud het allermooist. Ik kan ervan genieten als de streepjes aan de zijkanten perfect doorlopen. Dit geeft het geheel net even dat professionele en minder ‘huisgemaakt’. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Ellie and Mac Be Confident | LR

Ik maakte de gesloten rok, dus de volledige cirkel. Het model heeft als alternatief een ‘open’ rok, waardoor de voorkant elkaar als het waren overlapt en je een soort extra zwier krijgt. Erg leuk effect voor de variatie. Nadeel is wel dat het érg veel stof vereist.

Vanwege de streepjes koos ik voor een ‘reguliere zoom’. Hierdoor verlies je alleen wel wat lengte. Wil je hem dus niet te kort maken, dan zul je een langere lengte moeten kiezen. Gelukkig zitten er zeven (ja 7!) verschillende lengtes bij dit patroon, dus je kunt het zo gek niet bedenken.

Mijn tweede Be Confident jurk

Voor mijn tweede Be Confident nam ik een stukje roze viscose met een parelsnoermotief. Dit couponnetje lag al veel te lang in de kast te wachten op een bestemming. 

Pink fabric for Ellie and Mac Be Confident | LR

Totaal anders dan de gestreepte jurk, maar minstens zo leuk. Ik combineerde het met een geheel witte rok voor een heerlijk zomers, strandeffect. Komt het even goed uit dat wij nog vakantie tegoed hebben!

Ellie and Mac Be Confident | LR

Zit jij vol zelfvertrouwen of kun je wel wat extra gebruiken?

Ben jij net als ik fan van dit model jurk? Zit je vol zelfvertrouwen of kun je er wel wat extra van gebruiken? Ga dan aan de slag met de Be Confident tuniek en jurk! Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Be Confident tuniek en jurk tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon weer $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nog de hele maand augustus 40% korting op álles met de Back 2 School Sale (behalve nieuwe releases dus). Altijd leuk, wat extra korting.


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Ellie and Mac Be Confident | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close