• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 18 december 2018

Ellie and Mac Everywhere Dress : om 'zo' even aan te schieten

Voor meisjes was de Everywhere Dress van Ellie and Mac al een tijdje geleden uitgebracht, maar inmiddels is het jurkje (en tuniekje) met de kenmerkende hartvormige zakjes nu ook in damesmaten te maken. Zoek je een lekker losvallend jurkje om ‘zo’ even aan te schieten, dan is dit het patroon dat je zoekt!   

EaM Everywhere Dress cover

Een jurkje om even snel aan te schieten

De Everywhere Dress typeert zich door de voorop geplaatste hartvormige (of vierkante) zakjes en door de colorblock elementen bij de hals en schouders. Ik liet de zakjes achterwege en met mij bleken veel dames dat toch iets te kinderlijk te vinden ;-) De colorblock elementen maken het mogelijk steeds een ander soort jurkje te maken. Door delen al dan niet in dezelfde of contrasterende kleur of print te doen, kun je alle kanten op.

De Everywhere Dress heeft de volgende features:

  • Colorblock mouw in twee delen
  • Korte mouw, driekwart mouw of lange mouw
  • Tunieklengte of minijurkje
  • Halslijn met beleg

 

Ruime matenrange en knipvrije pagina’s

Het patroon van de Everywhere Dress is beschikbaar van maat XXS tot en met 5XL! Uiteraard beschikt het patroon zoals altijd over knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie and Mac heeft een heel handig instructiefilmpje gemaakt over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak. Daarnaast zit er ook een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken. Zo gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van de patronen van Ellie and Mac zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s met de handelingen stap voor stap. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. In principe kan er weinig fout gaan bij het maken van de Everywhere Dress. Alleen het topstitchen en goed uitlijnen van de naden vergt wat precisie. Ik houd er zelf niet van als de naadjes nét niet helemaal mooi doorlopen. Wat jij?

 

Gebloemde Everywhere Tuniek

Mijn eerste Everywhere Dress mocht ik maken in tunieklengte. Ik had een stuk gesponsorde modal van Lillestoff liggen en nog een stuk bijpassende mosterdkleur. Dit leek mij wel een leuke combinatie. Helaas was het patroondeel nog véél te kort en werd het niet echt een tuniek, maar meer een lang shirt. Het zit wel echt goddelijk. Modal is namelijk ont-zet-tend zacht en knuffelig! De meningen over de kleuren zijn hier in huis nog verdeeld. Haha.

 EaM Everywhere Tunic | LR

Een stoere jurk voor doordeweeks

Voor de laatste versie koos ik toch voor een jurkje. Ik ben tenslotte meer een jurkjesdame dan een tuniekjesdame. Ik had moeite met het kiezen van de juiste combinatie en vond in mijn stoffenvoorraad nog een halve stofbreedte van de paarse vormpjes, met ongeveer 75cm lengte. Precies genoeg voor twee keer de onderkant van het voor- en achterpand. Met zwart combineren lag misschien wel voor de hand, maar ik vond het toch de mooiste combinatie. (Ook daar heb ik over getwijfeld haha). Ik had nog een klein beetje van de vormpjes over voor de bovenkanten van de mouwen, wat ik bij eerdere testfoto’s van anderen een ontzettend leuk effect vond geven. Een mouw redde ik niet meer, maar zo heeft de bovenkant toch wat kleur.

EaM Everywhere Dress detail | LR

Ik koos voor een combinatie met een donkere panty en een paar stoere enkellaarsjes, om de dagelijkse, casual uitstraling te kunnen behouden.

EaM Everywhere Dress | LR

 

Wil jij ook overal naartoe in een jurkje?

Wil jij ook overal naartoe in een jurkje? (Neuriet Everywhere van Fleetwood Mac in haar hoofd). Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Everywhere Dress tegen de introductieprijs van $3,- te krijgen. Net als ALLE PATRONEN overigens. Lindsey van Ellie and Mac maakte gisteren bekend dat alle patronen tot het eind van het jaar voor maar $3,- te krijgen zijn! Zonder code. Dat is nog eens een leuk kerstcadeautje!

https://www.ellieandmac.com/collections/wacky-free-patterns/?aff=638


Iedere woensdag is het Wacky Wednesday, met steeds wisselende patronen voor maar $1,. Dat is nog geen euro!


Psst… Wil je graag twinnen in deze jurk? Morgen is de meisjesversie van de Everywhere Dress maar $1,- tijdens de Wacky Wednesday Sale. Dan kun je extra voordelig allebei de patronen scoren!


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

EaM Everywhere Dress | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close