• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 16 oktober 2018

Ellie and Mac Favorite Sweater : een échte favoriet

De nieuwste sweater van Ellie and Mac werd aangekondigd met de naam ‘Favorite Sweater’. Tja, leuk, zo’n naam met een waardeoordeel erin, dus dat moest nog wel even waargemaakt worden. Nou, en dat deed hij hoor! Leg je stof maar vast klaar, want dit wordt ook vast en zeker jouw favorite sweater dit najaar!

 

Ellie and Mac Favorite Sweater | drawing

Een échte favoriet voor herfst en winter

De Favorite Sweater is een heerlijke offshoulder sweater die (zeker in de versie met col) het meest geschikt is voor jersey of ‘sweaterknit’. Gebreide stoffen dus. Afhankelijk van het soort tricot zou je dit ook nog kunnen gebruiken, maar enige stevigheid én ‘drape’ is wel vereist. De blikvanger van de Favorite sweater is natuurlijk de col, maar het patroon bevat daarnaast nog de volgende opties:

  • Col
  • Halslijn met boord
  • Crop top lengte, shirtlengte of tuniek
  • Onderzijde met boord of met afgeronde zoom (Helemaal hip en happening dit seizoen!)

Je kunt de Favorite Sweater prima dragen met een strapless beha, zodat de schouders geheel bloot zijn. Maar een beha met bandjes of zelfs een hemdje eronder is geen probleem. Je kunt er zelfs voor kiezen om schouderbandjes aan de trui te maken, mocht je graag willen dat bandjes niet zichtbaar zijn.

 

Ruime matenrange en knipvrije pagina’s

Het patroon van de Favorite Sweater is beschikbaar van maat XXS tot en met 5XL! Uiteraard beschikt het patroon over knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie and Mac heeft een heel handig instructiefilmpje gemaakt over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak. Daarnaast zit er ook een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken. Zo gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van Ellie and Mac zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s met de handelingen stap voor stap. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. In principe kan er weinig fout gaan bij het maken van de Favorite Sweater. Alleen de col vereist even wat aandacht én je moet bedenken of de stof wat extra steun nodig heeft in de vorm van doorzicht elastiek. Dit zorgt ervoor dat de kraag niet van je schouders af zakt.

 

Wijnrode fluffy Favorite Sweater

De preview beloofde een heerlijke ‘cozy’ sweater, dus ik wist al gelijk welke stof ik hiervoor wilde gebruiken. Helaas bleek de col nog niet het gewenste effect te hebben, dus moest er nog flink aan het patroon worden gesleuteld. Aangezien ik megafan ben van deze wijnrode sweaterstof (superzachte jersey), wilde ik jullie deze versie in flat shot toch laten zien. Bij deze fluffy stof in combinatie met de trui krijg ik direct een cozy gevoel en komen er associaties met een grote kop thee en haardvuurtjes in mij op. Ik hackte ook duimgaten in de boorden, om zo dit gevoel te kunnen versterken. Let op! Deze duimgaten zitten NIET bij het patroon in de instructies. 

 Ellie and Mac Favorite Sweater | LR


Mijn ultieme favoriet: een sweater met glitters

Toen de col van de Favorite Sweater helemaal gefinetuned was en het patroon in zijn definitieve vorm was gegoten, koos ik voor mijn supertoffe koraalroze glitterstof. Dit is een gebreide ‘jersey’ met lurex erin. Hij kriebelt niet, maar is ook niet fluffy. Ik koos wederom voor de col en tunieklengte. Ik houd van de col en tunieklengte maakt het ideaal om te dragen op een skinny jeans of zelfs een (leren) legging. Dit is écht mijn meest favoriete sweater op het moment. Casual te dragen en tegelijk ook feestelijk.

 Ellie and Mac Favorite Sweater | LR


Heb jij ook nog een nieuwe favorite Sweater nodig dit najaar?

Houd jij ook van sweater weather en draag je graag knuffelzachte, maar vrouwelijke truien? Ga dan aan de slag met de Favorite Sweater. Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Favorite Sweater tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon weer $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nog de hele maand oktober 40 % korting op álles (behalve op nieuwe patronen)! Altijd leuk, wat extra korting. En iedere woensdag is het Wacky Wednesday, met steeds wisselende patronen voor maar $1,-. Dat is nog geen euro!


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Ellie and Mac Favorite Sweater | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close