• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 24 juli 2018

Ellie and Mac Ocean Breeze Top en Dress: zomerse ruches

Mila is écht een meisjemeisje. Dat hoef ik niemand uit te leggen. Maar meestal maak ik rechttoe-rechtaan zwierigheid, zonder verder opsmuk. Het nieuwste patroon  van Ellie and Macde Ocean Breeze top en jurk - is eigenlijk alles compleet het tegenovergestelde van wat ik normaal zou kiezen. Maar mevrouw mag zelf aangeven of ze wil dat ik me inschrijf voor een test, dus zo geschiedde.

 Ellie and Mac Ocean Breeze Top & Dress

Voor de liefhebber van ruches en rimpelen

De Ocean Breeze is een top en jurkje voor niet-rekbare stof. Lekker luchtige poplin, chiffon of voile zijn perfect voor dit patroon. Het jurkje heeft geen sluitingen en gaat volledig over het hoofd aan en uit. Het is een losvallend jurkje, dus het aantrekken hoeft geen probleem te zijn. Alhoewel alles met dit zweterige weer mogelijk is haha. Het patroon is al geschikt voor vanaf 6 maanden (maat 68!) en loopt tot maat 152. Met dit patroon kun je elk meisjemeisje de hele jeugd van schattige jurkjes en topjes voorzien! 

Alles wordt zo’n beetje gerimpeld. Alleen het bovenstukje is de daadwerkelijke breedte. Het rokdeel (of topdeel) én de optionele ruchestroken worden aangerimpeld. Er is ook een mogelijkheid om een ‘boord’ aan te zetten. Dat zorgt in dit geval voor een rechte onderkant, zonder ruches. Net iets minder ‘tuttig’.

Heerlijk jurkje voor op het strand

Tegenwoordig werk ik meestal met rekbare stoffen, dus dit is wel weer eens leuk. De luchtige stof maakt het ideaal voor dit warme weer. En door het voluptueuze lijfje (van de jurk hè) is dit een bijzonder geschikte strandjurk. Het jurkje doet haar naam ‘ocean breeze’ echt eer aan: met een strandbriesje gaat het jurkje heerlijk in de wind zwieren.

Rimpelen, Rimpelen en nog een rimpelen

Het Ocean Breeze topje en jurkje is het perfecte jurkje voor de liefhebber van rimpelen. Je moet er dus iets meer tijd voor nemen, maar in principe zitten er geen gekke dingen in het patroon. Als je geen foutjes maakt en lekker doorwerkt dan kun je deze jurk in anderhalf tot twee uur in elkaar hebben gezet.

De instructies van Ellie and Mac zijn in het Engels, maar ze zijn boordevol illustraties en foto’s ter ondersteuning. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt.

De eerste Ocean Breeze Dress 

Zoals gezegd mocht ik dit patroon voor Mila testen. Ik kreeg de opdracht om jurklengte met ruches aan de onderkant te maken. Het was maar goed dat ik deze versie niet voor Nova moest doen, want ruches passen absoluut niet bij haar haha.

Ellie and Mac Ocean Breeze Top & Dress | LR

Ik koos voor de eerste versie een lichte poplin met kleine bloempjes. Of eigenlijk: Mila koos deze stof. Hij lag al ontzettend lang in de kast, dus geen idee meer waar die precies vandaan komt. Houd er rekening mee dat je met al dat gerimpel wel een flinke hoeveelheid stof nodig hebt. Meer dan je denkt.

Een Ocean Breeze in strandkleurtjes

De eerste Ocean Breeze jurk was niet helemaal perfect, dus een goede reden om er nog eentje te maken. Deze jurk ging al een stuk beter en vlotter. Deze jurk wilde ik eigenlijk in maxilengte maken, maar de beoogde stofcombinatie was net niet voldoende. Dus koos ik toch voor de originele lengte. Lekker frisse oceaankleurtjes. Ik vond hem super. Helaas was Mila het daar niet helemaal mee eens (de eerste dag dan). Ze vond het niet kunnen dat de kleurtjes door elkaar liepen.... juist ja... Maar niets is zo veranderlijk als een peuter van 3,5... dus nu vindt ze het jurkje toch wél weer heel mooi. Zucht. Haha.

Ellie and Mac Ocean Breeze Top & Dress | LR

Ook een heerlijk strandjurkje of strandtopje maken?

Houd jij wel van ruches en rimpelen en wil je wel een luchtig zomerjurkje maken? Tot en met morgen is het pdf-patroon van de Ocean Breeze topen jurk tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nog altijd de hele maand juli 25% korting op álles (behalve nieuwe releases dus). Altijd leuk, wat extra korting.. 

Alsof dit nog niet genoeg is... de code HOT15 haalt er nog eens 15% af! Niet vergeten dus!

 

Veel naaiplezier!

 

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Ellie and Mac Ocean Breeze Top & Dress | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close