• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 2 oktober 2018

Ellie and Mac Ruched Tee : een top voor iedere gelegenheid

Soms zijn er van die patronen die je eigenlijk gelijk wilt hebben en waar je wel honderd bestemmingen voor zou weten. De Ruched Tee van Ellie and Mac was er zo eentje. Het is dat ik nog meer te doen heb, maar anders had ik er nog wel een paar gemaakt. Ik laat je graag de veelzijdigheid van deze top zien.

 Ellie and Mac Ruched Tee | Overview


De ultiem veelzijdige top

De Ruched Tee heeft op de rug een rimpelkoord wat je naar believen kunt aansnoeren. De mooie v-hals op de rug is een ware blikvanger. Door het koord strakker aan te snoeren kun je de lengte van de top aanpassen. Het patroon biedt je naast de shirtlengte én crop top lengte, ook verschillende mouwopties, namelijk:

  • Mouwloos
  • Korte mouw
  • Lange mouw met of zonder boord
  • Lange mouw met duimgaten

En dat is nog niet alles! Je kunt kiezen voor een relaxed fit, slim fit en fitted. Net wat je prettig vindt zitten. Daarnaast kun je de top ook achterstevoren dragen. Je kunt dus kiezen of je het rimpelkoord aan de voorzijde of aan de achterzijde draagt. Bovendien is de Ruched Tee geschikt voor vrijwel iedere rekbare stof! Zo kun je met één en dezelfde top ontelbaar veel stijlen creëren. Denk aan een zwemtop, maar bijvoorbeeld ook een relaxte sweater in heerlijk zachte gebreide sweaterknit.

 

Ruime matenrange en knipvrije pagina’s

Het patroon van de Ruched Tee is beschikbaar van maat XXS tot en met 5XL! Uiteraard beschikt het patroon over knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie and Mac heeft een heel handig instructiefilmpje gemaakt over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak. Daarnaast zit er ook een a0-bestand bij, dat je heel eenvoudig kunt laten drukken. Zo gaan je patronen nog langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van Ellie and Mac zijn altijd in het Engels, maar ze staan boordevol duidelijke illustraties en je vindt er ter ondersteuning foto’s met de handelingen stap voor stap. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. In principe kan er weinig fout gaan bij het maken van de Ruched Tee. Waar je wel goed op moet passen is de naadwaarde en de afwerking van de tunnel voor je koord. Maak je hem te strak, dan kan je koordje er niet doorheen. Maak je hem te wijd, dan heb je kans dat je je top niet zo ver en gelijkmatig kunt rimpelen.

 

Sportieve Ruched Tee met luchtige rug

Een van de honderd mogelijkheden die ik voor de Ruched Tee zag, was een sporttop. Dus dook ik in de kast om te kijken met welke stof ik mijn eerste, sportieve versie kon maken. Het werd een effen witte tricot met diepdonkergroene bies en koord. De halslijn is na het maken van deze versie nog wel aangepast en iets verlaagd.

Voor mijn eerste versie kreeg ik de opdracht een korte mouw te maken met relaxed fit. Door die relaxte fit is de top ideaal om in te sporten. De mooie ruglijn – want ik vind hem met het koordje op de rug het mooist staan – biedt een ideale opening voor een mooie (sport)beha.

 Ellie and Mac Ruched Tee v1 sporty | LR


Retro, stoere tweede versie

Mijn tweede versie werd gemaakt in een lycramix in wit met zwarte polkadots, met een satijnachtige glans. Deze stof kan zelfs als zwemstof gebruikt worden (herinneren jullie je nog de bikini die ik maate voor Mila?), maar kan ook prima voor een dagelijkse of zelfs feestelijke top. Deze versie is 'fitted', dus een stuk strakker dan de sportieve versie. Ik koos wederom voor een contrasterende halsboord en koordje. Door het topje strakker of losser aan te snoeren kun je de lengte eenvoudig stijlen. Op mijn foto’s zie je de top vrij hoog zitten. Ideaal voor als je een klein beetje huid wilt tonen óf voor op een broek met hoge taille. Ik combineerde hem met een ‘leerlook’ skinny jeans en een paar stoere laarsjes. Lekker retro, maar toch stoer.

 Ellie and Mac Ruched Tee v2 fitted casual| LR


Vul jij je capsule wardrobe aanvullen met deze toffe top?

Houd jij van veelzijdige tops om je capsule wardrobe aan te vullen en eindeloos veel mogelijkheden te creëren? Ga dan aan de slag met de Ruched Tee. Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Ruched Tee tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon weer $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nog de hele maand oktober 40 % korting op álles (behalve op nieuwe patronen)! Altijd leuk, wat extra korting. En iedere woensdag is het Wacky Wednesday, met steeds wisselende patronen voor maar $1,-. Dat is nog geen euro!

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Ellie and Mac Ruched Tee | LR


Contact

Email: info@djuzz.nl
Close