• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 25 september 2018

Ellie and Mac Take Me To Tea Dress : edgy zwierjurk met colorblock twist

Colorblocks zijn heerlijk. Om restjes stof mee op te maken, of om een funky stijl te creëren. Voor Ellie & Mac mocht ik de Take Me to Tea Dress testen. Dit bestaande patroon  van Ellie & Mac is omgevormd naar een nieuw format en dus moest het weer getest worden.. Een edgy jurkje met cirkelrok en colorblock lijfje dat zich ook uitstekend leent voor panelen! Aangezien ik wel van een kopje thee houd, konden we niet anders dan hieraan meewerken. Hihi.

 Ellie and Mac Take Me To Tea Dress drawing

Zwierjurk!

 

De Take Me To Tea jurk is een edgy zwierjurk door de colorblock opties en de verschillende stijlen die je ermee kunt creëren. Het leukste element is dat de cirkelrok de naden aan de voor- en achterkant heeft zitten, waardoor je een lekker funky zwierrokje krijgt. Nét even dat beetje out of the box. En natuurlijk kun je de rok ook uit dezelfde stof maken, als niet twee verschillende stoffen wilt. Het lijfje is aan de voor- en achterkant opgedeeld. Dus je kunt aan beide kanten prima (kleine) panelen gebruiken voor het lijfje! Het jurkje heeft korte pofmouwen of lange mouwen. Pofmouwen is niet helemaal het juiste woord, maar ze zijn in ieder geval wat wijder dan een gewone korte mouw. De bovenzijde van het lijfje is gevoerd, dus de halslijn is heel mooi strak.

 

Vernieuwd patroon

 

Het patroon van de Take Me To Tea is dus vernieuwd. De pasvorm is gefinetuned, patroondelen zijn geoptimaliseerd en de lagenoptie is toegevoegd. Waar je voorheen volgens het oude patroon alle pagina’s moest knippen én plakken, heeft het nieuwe format knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie & Mac heeft een heel handig instructiefilmpje gemaakt over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak.

 

Supersnel in je kast

 

De instructies van Ellie & Mac zijn zoals altijd in het Engels, maar ze staan boordevol duidelijke illustraties en foto’s ter ondersteuning. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Take Me To Tea was al een ‘quick sew’, maar is dat nu helemaal dankzij de vernieuwde knipvrije pagina’s.

 

Nova’s Take Me To Tea

 

Toen de testoproep kwam, vroeg ik de dames wie deze jurk wilde hebben. Mila was een beetje knorrig en die wilde hem niet. Ze vond hem niet mooi. Saai. Nova vond hem wél leuk, dus werd zij de gelukkige inschrijver. Ik maakte voor haar een versie met lange mouwen voor de herfst. Nova is echt een smalletje, dus zelf kleding maken is voor haar echt ideaal. Ze zit nu qua lengte echt in 92, maar in de breedte past ze nog 80, 86 en zelfs nog 74!

 

Ik had twee mooie matchende stoffen uit dezelfde serie liggen van vorig jaar. Vorig jaar maakte ik er voor mijzelf een sweaterdress van, gecombineerd met auberginekleurige sweat. Die sweat was helaas op, maar ze waren prima geschikt voor dit leuke jurkje. Nova koos welke stof ze waar wilde hebben. En dat werd erg leuk en voor een peuter toch ook wel vrij netjes haha. (Er zal vast nog wel een tijd komen van schreeuwerige combinaties die je ogen verblinden :-P )

 Ellie and Mac Take me to tea dress | LR

Het lijfje heeft door de voering een tikje meer tijd en wat nauwkeurigheid nodig. Vergeleken met een halslijn met boord. Persoonlijk vond ik het matchen van de lijn van het colorblock lijfje een precizieklusje. Ik houd ervan als de delen precies zo aansluiten dat het mooi doorloopt. Dat is in deze maat niet helemaal mooi gelukt. De overgang zat behoorlijk dicht op de oksels, waardoor het best even pieren was. De volgende keer ga ik de zijnaden zeker eerst een stukje met de naaimachine doen, voor ik de boel dichtlock. Tip van Flip! Plaats je de naden van de rokdelen aan de voor- en achterkant. Zorg dan wel dat je je markeringen goed hebt staan. Zo komt de naad niet nét uit het lood.

 

De naad van de rokdelen leent zich ook erg goed voor een mooie siersteek met een covermachine. Juist omdat hij zo zichtbaar is.

 

Drie keer raden wie er nu wél zo’n jurkje wil?!

 

Juist! Mila. Haha.

 

Houd jij ook wel van aparte zwierjurkjes?

 

Ben jij net als ik fan van zwierjurkjes? Kan je dochter wel eens een nét even ander jurkje gebruiken? Ga dan aan de slag met de Take Me To Tea Dress. Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Take Me to Tea Dress tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon weer $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nog de hele maand september 25% korting op álles (behalve op nieuwe patronen). Altijd leuk, wat extra korting. En iedere woensdag is het Wacky Wednesday, met steeds wisselende patronen voor maar $1,-.

 

Veel naaiplezier!

 

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Ellie and Mac Take me to tea dress | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close