• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 3 juli 2018

Ellie and Mac Trendsetter Skirt: een luchtige high-low rok

High-lows zijn helemaal hot deze zomer en meestal ben ik er niet zo voor te porren. Als ik zoiets in de winkel koop ziet het er niet uit. Ik ben immers eigenlijk véél te kort voor zo’n rok, dus de ‘high’ kant van de rok zit bij mij al veel meer ‘low’ dan de bedoeling is. Maar met zelfmaakmode kun je alles zelf aanpassen. Dus waagde ik de gok en deed mee aan de test voor de Trendsetter Skirt van Ellie and Mac.

Luchtige rok voor alle dagen

Ellie and Mac Trendsetter Skirt

Hoewel je vooraf wellicht denkt dat dit patroon voor katoentjes is ontworpen, is niets minder waar. Het patroon is helemaal geschikt voor tricot en andere dunne, zwierige stoffen met rek. Er zit dus geen rits op de rug en de rok bestaat dan ook uit een minimaal aantal onderdelen. Als je de zakken eruit laat, bestaat je rok maar uit drie delen. Easy peasy dus. De rok is gerimpeld en de lengte van de rok is zeg van knielang aan de voorkant, tot maxi aan de achterkant. Heerlijk luchtig en geschikt voor zelfs iets frissere dagen.

Je kunt de Trendsetter Skirt zo casual of chique mogelijk maken als je zelf wilt. Kies voor een sportieve tricot voor een casual look of ga voor een chiffonachtige stof voor een feestelijke uitstraling. Vergeet bij chiffon de onderrok niet ;-)


Weet je wat ook ideaal is? Je kunt met deze rok zelfs fietsen zónder de hele tijd je rok vast te moeten houden!


Supersnelle rok

De instructies van Ellie and Mac zijn weliswaar in het Engels, maar ze zijn boordevol illustraties en foto’s ter ondersteuning. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Trendsetter skirt zit in minder dan een uurtje in elkaar, vanaf de eerste knip in de stof tot het moment dat je hem aantrekt. Als je de rok rimpelt met de naaimachine (en niet met de lockmachine), dan ben je daar nog de meeste tijd aan kwijt.

Ik vind de Trendsetter skirt bijzonder geschikt voor beginners. Zeker met de handleiding erbij én de grote community achter de hand kan er eigenlijk niets fout gaan. Behalve je stofkeuze haha.

Mijn eerste Trendsetter Skirt

Ik had een stuk paarse paisley tricot dat precies groot genoeg was voor de Trendsetter rok. De rok vreet iets meer stof doordat hij gerimpeld is, dus houd er rekening mee dat je voor een grotere maat wat meer nodig hebt en misschien niet uitkomt met een voorpand en achterpand uit één stofbreedte.

Ellie and Mac Trendsetter Skirt Paisley | LR

De rok zelf zat zoals gezegd in een mum van tijd in elkaar. Zelfs met zakken. Het rimpelen kostte wat tijd (want dat wil ik dan wel weer netjes gedaan hebben) én het persen en omzomen is even een handigheidje. Dat komt door de ronding in de rok. Dat is best lastig netjes te krijgen. Ik doe altijd een rondje onderlangs met mijn lockmachine en daarna is de zoomvouw best goed te doen.

Het enige minpuntje aan deze rok – maar dat geldt voor alle high-low kledingstukken – is dat je vanaf de voorkant tegen de binnenkant van de stof aan de achterkant kijkt. Dus bij bedrukte stoffen zoals de paisley zie je dat de binnenkant ‘gewoon wit’ is. Daar houd ik nooit zo van. Een volgende versie (zoals die hieronder) zal ik dan ook eerder maken met een stof die dit níet heeft. Als je net als ik niet zo van de binnenkant van de stof houdt, dan is dat zeker iets om rekening mee te houden.

En er ligt nóg een Trendsetter Skirt op de kniptafel

Aangezien ik de tweede rok íets anders wilde doen, besloot ik een versie van katoen te maken met een tricot heupband. Zo zit er wel rek in de heupband (of tailleband, want je draagt de rok iets hoger in de taille), maar blijft de rok in soepelvallend, luchtig katoen.

Ellie and Mac Trendsetter Skirt in katoen| LR

Deze versie is nog niet in elkaar, dus zodra die af is volgen de foto’s...

Word jij ook een Trendsetter?

Ik zie mijzelf niet echt als een trendsetter, maar na deze test voel ik me toch een klein beetje zo hihi. Wil jij ook een trendsetter worden? Tot en met morgen is het pdf-patroon van de Trendsetter Skirt tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nu de hele maand juli 25% korting op álles (behalve nieuwe releases dus). Altijd leuk, wat extra korting.

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

Ellie and Mac Trendsetter Skirt | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close