• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 10 juli 2018

Ellie and Mac Tulip Dress: Comfy, strak en sexy

Ik houd van ‘shift dresses’. Strak, simpel en ideaal voor elke dag. Het nieuwste patroon  van Ellie and Mac – de Tulip Dress - is eigenlijk alles wat zo’n jurk moet hebben. En dankzij de plooitjes is het ook enigszins vergevingsgezind. Dus ook als je wat minder trots bent op je buik, dan kun je je toch sexy voelen in deze strakke jurk! Het patroon is van maat XXS tot en met maat 5XL.

Ellie and Mac Tulip Dress Front Page | LR

Elegante ‘tulp’ jurk

Een tulpzoom of een tulpjurk wordt zo genoemd doordat de onderkant van de jurk elkaar net als de blaadjes van een tulp overlappen. Het geeft een sexy uitstraling, doordat de jurk tussen de benen íets hoger sluit dan aan de zijdes. Dit tulp-effect wordt bij deze jurk gecreëerd door een volledig gedubbeld voorpand. Je ziet dus geen lijntjes of naadjes lopen. En een voordeel (of nadeel, net hoe je het ziet) is dat de jurk iets warmer is.

Bijkomend leuk detail is het peek-a-boo effect dat je kunt maken. Je kunt de twee voorpanden van contrasterende stof maken om zo de overlapping te highlighten. Erg leuk!

Je kunt de Tulip Dress zo casual of chique mogelijk maken als je zelf wilt. Kies voor een sportieve effen tricot voor een casual look of ga voor een gebloemde stof voor een chique  uitstraling.

Vergevingsgezinde rimpels

Zoals ik al zei is het jurkje aan de onderzijde gerimpeld. Als je meer lengte toevoegt kun je de rimpels zelfs nog hoger door laten lopen. Rimpels in je huid zijn vaak niet echt favoriet bij dames, maar de rimpels in de Tulip Dress zorgen ervoor dat potentieel onzekere plekjes worden verdoezeld. Ideaal dus. Je kunt de rimpels naar hartenlust aanpassen en je kunt ook de mate van de overlapping veranderen, als je meer van de onderste laag wilt laten zien.


De rimpels maken de Tulip Dress bijzonder geschikt als strak positiejurkje!


Vlotte creatie

De instructies van Ellie and Mac zijn weliswaar in het Engels, maar ze zijn boordevol illustraties en foto’s ter ondersteuning. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Tulip dress kost door het rimpelen iets meer tijd, maar in anderhalf uur heb je hem echt wel in elkaar. Vanaf de eerste knip in de stof tot het moment dat je hem aantrekt.

Mijn eerste Tulip Dress 

Ik was aangewezen om de versie met lange mouwen te maken. Niet ideaal natuurlijk om met 30 graden in een jurkje met lange mouwen te moeten lopen, dus ik koos een van mijn warmere stoffen. Met het oog op de winter. (Van deze stof heb ik overigens nog een aantal meter te koop ;-) )

Ellie and Mac Tulip Dress Blue | LR

De stof met pluisbloempjes heeft weinig extra nodig. Daarom koos ik voor een geheel in deze stof. Hij sloot perfect aan en het enige dat ik veranderde was de lengte. Ik haalde er 6 centimeter tussenuit vanwege mijn gebrekkige lengte. Een volgende versie zou ik niet inkorten. De jurk werd zo kort dat ik het eigenlijk niet zonder dikke maillot of panty zou dragen.

Een lichtere Tulip Dress

Mijn tweede Tulip Dress werd een meer lente-proof versie. Ik koos een zandkleurige tricot met heel kleine bloemetjes. Eigenlijk wilde ik er een poppende fuchsia onder doen, maar daar redde ik nét het voorpand niet mee. Om toch het peek-a-boo effect te kunnen creëren nam ik een stuk megazachte witte viscose. Heerlijk zacht op de huid en dus perfect als onderste laag.

Ellie and Mac Tulip Dress Sand | LR

Deze versie kortte ik niet in en dus werd de jurk een stuk praktischer. Nu kan ik er rustig de hele dag in lopen zonder steeds aan de rok te hoeven trekken. Lol.

Fan van de Tulip Dress?

Ben jij net als ik fan van dit model jurk? Tot en met morgen is het pdf-patroon van de  Tulip Dress tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nu de hele maand juli 25% korting op álles (behalve nieuwe releases dus). Altijd leuk, wat extra korting.

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

Ellie and Mac Tulip Dress | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close