• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 4 februari 2020

Ellie and Mac Wrapped in love dress: maak van jezelf een cadeautje

Het is bijna Valentijnsdag en dat was voor Ellie and Mac reden om een supermooi jurkpatroon uit te brengen voor een echte date night met je Valentijn. Een maxi-jurk met sexy split. Ik vertel je alles over dit spiksplinternieuwe patroon.

 EaM Wrapped in love cover

Wrapped in love: basic, chique, sexy of zomers

De Wrapped in love jurk is een maxi-jurk met gevoerd lijfje met boothals en komt diverse mouwopties:

  • Korte mouw
  • Driekwartmouw
  • Lange mouw

Deze maxi-jurk heeft een gerimpelde rok met overlappende panden, waardoor je de split zo sexy kunt maken als je zelf wilt. De ceintuur is in principe los, dus je kunt naar hartenlust wisselen en zo verschillend stylen.

 

Wrapped in love dress: ruime matenrange en knipvrije pagina’s

Het patroon van de Wrapped in love dress is zoals de meeste damespatronen van Ellie and Mac beschikbaar van maat XXS tot en met 5XL! Er wordt geadviseerd om soepele, rekbare stof te gebruiken. Gebruik voor het lijfe in ieder geval een stevigere tricot als voering als je een ‘gewichtige’ rok gebruikt. Dus ga niet voor een viscose of modal lijfje met een tricot rok, want dat gaat door het gewicht van de rok niet mooi worden. Ik heb versies gezien in kant, double brushed poly (typisch Amerikaanse stof), tricot, plissé en nog veel meer.

Uiteraard beschikt het patroon zoals altijd over knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie and Mac heeft een heel handig instructiefilmpje over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak. Daarnaast zit er ook een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken. Zo gaan je patronen nóg langer mee.

 

Wrapped in love dress: a0-bestand voor gebruik met beamer

Nieuwe feature is de hype in de VS: een a0-bestand dat geschikt is voor ‘projectors’. Beamers dus. De nieuwste rage in pdf-naailand is het ophangen van een beamer aan het plafond, deze boven je kniptafel, bureau of snijmat hangen en goed kalibreren door middel van het controlevierkant in het bestand en dan rechtstreeks onder de projectie knippen. Hierdoor hoef je niet meer te knippen en plakken. De a0-bestanden die hiervoor geschikt gemaakt zijn hebben alle patroondelen in dezelfde richting. Je hoeft dus niet je stofvouw steeds te veranderen van richting. Ideaal. Het lijkt mij leuk om het te proberen, maar ik heb nog geen beamer gevonden met een leuk prijskaartje… Dus wie me er eentje kan tippen met de juiste specs. :-P 

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van de patronen van Ellie and Mac zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s van alle stappen en handelingen. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Wrapped in love dress is eigenlijk een typisch voorbeeld van een EaM patroon: een eenvoudig patroon dat een superleuk resultaat geeft.

 

Herfstige wrapped in love dress

Ik vind maxi-jurken altijd iets voor de zomer. Ook al draag ik ze graag het hele jaar rond. Ik mocht losgaan op een versie met driekwartmouwen en dat is nu niet echt zomers. Wel chique. Het was dus nog best een uitdaging om voor deze opdracht een stofje (niet al te duur voor de eerste testversie) te vinden dat ook leuk zou zijn met driekwartmouwen én waarvan ik voldoende stof had liggen. Ik koos voor de roestbruin. Een kleur die ik bij Quin echt super vind staan, dus waarom ook niet bij mijzelf proberen. Ik was echt superblij met het resultaat. De kleur is prachtig en ik kwam goed uit de instructies.

EaM Wrapped in love - copper kiss - LR

Het is belangrijk vooraf goed je sidewaist te meten, zodat de overgang naar de rok op de juiste plek komt (in de natuurlijke taille). Maar hiervoor staan ook goede plaatjes in de tutorial, dus ook dat komt helemaal goed.

 EaM Wrapped in love - copper - LR

Zomerse wrapped in love dress

Mijn tweede wrapped in love dress maakte ik van de Blüten stof van Lillestoff. Dit is een soort paneel met strepen en bloemen en ik zag het al helemaal voor me in mijn hoofd. Dus ik hoopte dat ik goed uit zou komen met de lengte van de rok… En… jahoor, precies een mooi stuk. Ik kon het lijfje ook mooi uitlijnen, want ik MOET en ZAL streepjes matchen, dus ik doe streepjes altijd heel secuur. Haha. Dus nu loopt alles mooi door en zelfs op de mouwen is het perfect gelukt. Al zeg ik het zelf. 

EaM Wrapped in love - Lillestoff - LR

Ik houd ervan ;-) Het was superslecht weer voor buitenfoto’s, dus de binnenfoto’s doen de kleur niet echt goed, maar ik ben er blij mee. Laat de zon maar komen. 

Wat is jouw favoriete ceintuur? De rode of de witte. Zelf vind ik de lengte van de witte veel te lang, maar misschien ga ik hem wel twee keer omslaan in het vervolg…

 EaM Wrapped in love - Lillestoff - LR

Maak jij van jezelf ook een cadeautje met deze mooie maxi-jurk?

De Wrapped in love dress is een fantastische jurk die je eigenlijk in ieder seizoen kunt dragen. Hij is ‘vergevingsgezind voor buikjes door de rimpels. Maak jij van jezelf ook een cadeautje voor een avond met je Valentijn? Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Wrapped in love dress tegen de introductieprijs van $4,85 te krijgen. Daarna kost het patroon weer $8,97. Dus sla snel je slag.

 

Iedere woensdag is het Wacky Wednesday, met steeds wisselende patronen voor maar $1,. Dat is omgerekend nog geen euro!


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

EaM Wrapped in love - copper kiss - LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close