• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 10 mei 2018

Goober Pea Designs Danica jurk

Als je maar één patroon wil kopen en je wilt er álles mee kunnen maken... Dan moet je dit blog zeker lezen! Ik mocht de Danica jurk van Goober Pea Designs testen en laat je graag zien hoe die eruit ziet. Ik ben namelijk megafan geworden van dit patroon!

Nieuw leven voor de ‘Drama dress’

De Danica juruk is de wedergeboorte van de Drama Dress van George + Ginger Designs. Adrienne van Goober Pea heeft het patroon, dat door Kristi van George + Ginger ‘geretired’ was, overgenomen, aangepast en aangevuld met enkele opties om er zo een eigen twist aan te geven. Bovendien is de Danica jurk al vanaf maat 68 te maken (6-12 maanden!), dus ook voor de heel kleintjes al leuk! Het patroon gaat tot en met maat 164 (14y).

George + Ginger heeft nog wel de volwassen versie, maar stopte met alle kinderpatronen. Zonde natuurlijk, want dit jurkje is écht een ware musthave!

Eenvoud en veelzijdigheid

De Danica jurk heeft voor ieder wat wils. Het is bijna te veel om op te noemen én dan kun je zelf natuurlijk ook nog hacken en helemaal losgaan met colorblocks. Bij het patroon van de Danica jurk krijg je:

  • Twee rokwijdtes: een smalle en een wijde rok
  • Vier halslijnen: een gewone hals, een hals met key hole, een hals met kraag én een hals met strik. En dan kun je ook nog kiezen voor een hoger gesloten versie óf een lager uitgesneden versie!
  • Vier mouwlengtes mét of zonder boordjes: mouwloos, korte mouw, driekwartmouw en lange mouw
  • Optionele zakken

Kortom, een basisjurk die je het hele jaar door naar hartenlust kunt combineren. Ik ben fan!

Overzicht Danica Dress Goober Pea Designs | Lisanne

Een Danica jurk voor Nova

Keyhole Danica Dress Goober Pea Designs | Lisanne

Ik mocht voor beide dames een Danica jurk creëren en ik mocht ook zelf kiezen welke versie ik wilde doen. Voor Nova koos ik voor een mouwloze jurk met key hole en een wijde rok met zakken. Want ja, zakken moeten tegenwoordig overal in bij haar... De key hole kun je zowel aan de voorkant als aan de achterkant maken, maar voor zo’n kleine maat (maat 80/86) is het een beetje vreemd om hem voor te doen. Dus het werd achter. Ik koos een funky grijze tricot met appeltjesgroene stip én matchende boordstof voor de afwerking.  

Het jurkje bleek in de kleine maat een tikje lang te zijn. Er zit al naadtoeslag bij, dus daar hoef je je niet meer druk om te maken bij het knippen. Maar het is dus ook eenvoudig in te korten aan de onderzijde. Zolang je rekening houdt met de zakken. Die moeten er natuurlijk niet onderuit komen. De lengte hinderde Nova niet, dus ik hoop dat ze hem volgend jaar nog aankan.

De jurk heeft voldoende zwier voor mijn zwierfans, maar het is geen volledige cirkelrok. Het voorpand en achterpand bestaat uit één deel, dus je knipt het rokdeel niet apart. Dat is aan de ene kant een voordeel, maar aan de andere kant heb je zelfs voor een kleine maat een behoorlijke hoeveelheid stof nodig, omdat de panden net niet uit één stofbreedte kunnen.

Een Danica jurk voor Mila

Danica Dress Goober Pea Designs | Lisanne

Voor Mila vroeg ik welke versie de designer graag wilde hebben. Mila vond ze allemaal leuk namelijk. Zolang ze maar de wijde rok mocht. Ik kreeg het verzoek de kraag te maken. Deze zou ik niet zo één twee drie bij Mila kiezen, omdat het toch iets tuttiger is dan ik bij haar vind passen. Maar proberen kan geen kwaad.

Ik koos voor de jurk van Mila een turkooizen tricot van Fabrilogy en mijn favoriete bloemetjes ZNOK van Hazeltjes. Van de bloemetjes had ik maar een klein stukje en allebei de stoffen lagen al een jaar in de kast te wachten op een bestemming. Nou, bij deze gevonden! De kraag wordt dubbel genaaid en door middel van understitching mooi gedrapeerd. Het lijfje van de jurk is gevoerd, waardoor je geen rand hebt bij de kraag. De sluiting gaat met een knoop, dus ook geen gewurm over het hoofd heen. Ideaal.

Collared Danica Dress Goober Pea Designs | Lisanne


Mila vond de jurk prachtig. En ikzelf ben ook zeer tevreden over dit heerlijk zomerse jurkje met tropische twist.

Koop nu de Danica jurk met korting!

Wil jij dit ontzettend veelzijdige patroon van Goober Pea Designs ook niet missen? Koop het PDF-patroon* van de Danica jurk online bij Goober Pea Designs. Tot en met 16 mei krijg je 40% korting op het patroon met de code HEYDANICA en betaal je maar $5,70! Let op, dit patroon is in het Engels!

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close