• Door Lisanne
  • 19 januari 2014

Huis te koop!

De huizenmarkt trekt aan.. mijn moeder merkt er nog niet veel van...

 

Mijn moeder woont in een prachtig huis in Krommenie. Met vrij uitzicht over een heel groot weiland. Mijn zusje en ik wonen al een tijd niet meer thuis en na de scheiding met mijn vader bleef mijn moeder in haar eentje over in het grote huis. Ok, samen met haar hond (respectievelijk Rex en Bella).

 

Inmiddels staat het huis al een flinke poos te koop en mijn moeder wil héél graag een frisse start maken op een geheel eigen plekje. Wat moet zij immers in een huis met vier grote slaapkamers... J Volgens de nieuwsberichten trekt de markt aan en worden er meer huizen verkocht. Mijn moeder merkt hier nog niet zo veel van en ondanks alle open dagen komt er slechts een handjevol kijkers en blijven biedingen helemaal uit. De prijs is ook al flink omlaag, dus daar ligt het ook niet aan zou je zeggen.

 

In het begin stonden er in dezelfde straat nog drie andere huizen te koop, maar die gingen in verband met overlijden etc. voor bodemprijzen weg. Inmiddels is het huis in kwestie nog slechts het enige huis dat te koop staat. Een mooi moment dus om wat aandacht te besteden aan dit fraaie huis J Tenslotte deelt iedereen op sociale media het ene na het andere linkje van Funda, dus waarom niet wat extra exposure op mijn blog. Meer kan ik ook niet doen. Ik ontdekte al dat er een plattegrond ontbreekt, dus daar gaan we maar aan werken. Iedereen wil toch zien hoe de vork nu eigenlijk in de steel zit? Foto’s kunnen de boel tenslotte behoorlijk voor de gek houden...

 

Bekijk het huis zelf maar eens...

 

De foto’s spreken voor zich: alles is ruim en in zeer nette staat. Of het huis er nu naar je smaak uitziet is een ander verhaal. Een likje verf in de tint van jouw keuze doet wonderen. Zo zijn de buren verderop in de straat begonnen met een moderniseringsslag in het kozijnwerk. De hardhouten kozijnen zijn modern grijs geschilderd, waardoor het smoelwerk al een heel andere uitstraling heeft. Persoonlijk vind ik dat erg mooi geworden, vooral in combinatie met de limekleurige voordeur...

 

Het enige wat eigenlijk een update kan gebruiken zijn de badkamer en het toilet. Maar ook dat is geen must. Alles zit er immers in: ligbad, aparte douche. De wasmachine zit niet in de badkamer en er het toilet is ook op de eerste verdieping apart, dus ook daar hoef je geen ruimte aan te verspillen.

 

Woonkamer op de eerste verdieping

Veel mensen vinden een zogenaamde drive-inwoning een bezwaar, omdat de woonkamer op de eerste verdieping is. In dit huis is het echter zo dat je los bent van pottekijkers (een standaardwoning met woonkamer aan de straatkant is immers een soort etalage!) en heerlijk kunt genieten van het wijdse uitzicht. Door de enorme woningbrede schuifpui kun je het balkon bij de woonkamer betrekken en kun je binnen toch buiten zitten ;)

 

Ook het argument dat je ‘dan met je boodschappen naar boven moet sjouwen’ is geheel ongegrond. De keuken is op de benedenverdieping, aan de tuinzijde. Je kunt dus zo vanuit je auto je boodschappen wegbergen, zonder dat je ermee een trap op hoeft.

 

Zomeravond op het dakterras

Het dakterras bevindt zich op de tweede verdieping, aan de voorzijde van het huis (zoals op de foto te zien is). Dit is op het westen en doordat de dakterrassen geschakeld zitten, de buren hebben het dakterras aan de achterzijde, zit je heerlijk beschut. Op een heerlijke zomerdag heb je er tot heel laat zon en is het er prima toeven. Ook een prima plek voor een BBQ.

 

Ruimte voor een extra badkamer

Op de tweede verdieping bevinden zich twee ruime bergingen. Eentje ervan kan gemakkelijk omgetoverd worden tot badkamer. Ik vind het nog steeds erg jammer dat mijn ouders dit niet direct hebben laten doen... Dat had ons veel tijd gescheeld ’s ochtends ;)

 

En Krommenie dan?

Ja, Krommenie is de enige reden waarom het huis (volgens mij) nog niet verkocht is. Nu ben ik geen expert op het gebied van de woningmarkt, maar het zegt genoeg dat mijn zusje en ik allebei niet meer in Krommenie wonen en er ook niet meer gaan wonen. Krommenie is een hartstikke leuk dorp, met een gezellig centrumpje met allerlei restaurants, winkels en heel veel supermarkten haha. Sportverenigingen zijn er te over en ook orkesten en buurtverenigingen kun je er vinden. Het heeft een hagelnieuw station (daar ben je in 10 minuutjes fietsen) en de trein brengt je in 20 minuutjes naar Amsterdam en in minder naar Haarlem, Alkmaar of Zaandam. Er zijn ook middelbare scholen en er is een openluchtzwembad. Een bioscoop is eigenlijk het enige dat ontbreekt en die is ook binnen 20 minuten te vinden.

 

Kortom, er zijn eigenlijk geen redenen om aan dit huis voorbij te gaan. Van binnen zijn er legio mogelijkheden met de enorme hoeveelheid beschikbare ruimte. De buren zijn gezellig. Je hebt vrij uitzicht en het ligt in een gezellige plaats: niet te groot en niet te klein, waar van alles te doen is.

 

Jullie gaan nu mijn moeder toch wel verblijden met een bezichtiging? :D 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close