• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 14 juni 2018

Luchtig sporten met de Ellie & Mac Good Sport Tank

Sporten doe ik graag. Dus toen er een testercall kwam voor een luchtige sporttop kon ik niet anders dan daarop reageren. Houd jij net als ik van sportieve tops die je snel in elkaar zet én die je ook eigenlijk gewoon casual kunt dragen? Klik dan niet weg en lees mijn ervaringen met de Good Sport Tank van Ellie & Mac.

Ellie and Mac Good Sport Tank front | LR

Lekker luchtige open rug

Als je gaat sporten en zweten is het best fijn om je warmte kwijt te kunnen. Dat is een van de bezwaren die wij elk jaar bij de competitiekleding van Sjeng aandragen haha. Dit patroon is daar zo goed als het tegenovergestelde van. De Good Sport Tank geeft zelf geen support, aangezien het een loose fit model is, maar je kunt er dus naar hartenlust je allermooiste beha’s onder dragen!

De Good Sport Tank heeft een héél erg open rug, zoals de versies die ik heb gemaakt. Maar er is ook een iets minder open rug, voor wat meer bedekking. Maar let op, de armsgaten zijn ook vrij laag. Een beetje zoals een basketbal shirt. Dus een mooie beha is voor zowel de achterkant als de zijkant wel een must.

Bij het patroon van de Good Sport Tank krijg je:

  • Twee soorten open achterkanten
  • Twee halslijnen (hoog en laag)
  • Een optionele capuchon
  • Een optioneel kangoeroezakje
  • Een optionele afgeronde zoomlijn voor voor en/of achter

Supersnel in elkaar

De instructies van Ellie & Mac zijn weliswaar in het Engels, maar ze zijn boordevol illustraties en foto’s ter ondersteuning. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je in nood vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Good Sport Tank zit in minder dan twee uur in elkaar, vanaf de eerste knip in de stof tot het moment dat je hem aantrekt. Er zitten wat dingen in die een handigheidje vereisen, maar eigenlijk kan er weinig fout gaan.

De eerste Good Sport Tank

De eerste versie maakte ik ‘gewoon’ van tricot. Deze casual versie was om te testen of de maat in orde was. Doordat ik koos voor een effen tricot, leek het mij leuk om te werken met een funky neongeel garen. Zo zijn alle naden dus extra zichtbaar. Ik vind het heerlijk fris staan. Zo is een effen stofje allesbehalve saai.

Ellie and Mac Good Sport Tank v1 |Lisanne

De sportversie van de Good Sport Tank

Voor mijn sportieve versie maakte ik een tank met matzwarte dryfit lycra. Geen flubberlycra, maar zware kwaliteit. Ik had de eerste versie met iets meer ingenomen dan deze versie, maar uiteindelijk had ik er nog wel wat aan kunnen laten. Het materiaal is zo elastisch en licht dat hij als het ware omhoog schiet haha en dus korter lijkt dan hij is.

Ellie and Mac Good Sport Tank v2 | LR

Omdat deze top geen ondersteuning hoeft te bieden, leek mij het gebruik van het (megadure) supplex wat overdreven. Maar wellicht had dit materiaal toch nog wat fijner gewerkt. Lycra is vrij glad, waardoor er heel wat spelden en geduld nodig zijn voor de plekken waar meerdere laagjes op elkaar zitten. Het schuift namelijk bijzonder snel.

Hopelijk binnenkort een mooi actieshot van deze tank op de tennisbaan! Tot die tijd kan ik alleen maar zeggen dat dit een heerlijk luchtige top is en ondanks dat hij erg open is (of kan zijn), is het niet té.

 

Door gebruik te maken van dry fit materiaal is deze tank ook de ideale cover-up voor over je bikini!


Maak jij ook een Good Sport Tank?

Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Good Sport Tank tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Dus sla snel je slag. Daarna kost het patroon $8,95. Overigens heeft Ellie and Mac nu een Summer Blowout Sale met 50% korting op álles (behalve nieuwe releases dus), dus heel slecht voor de hebberige knutselaars, maar fijn voor wij Hollandse bespaarders J

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

Ellie and Mac Good Sport Tank | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close