• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 11 mei 2018

Made By Runi Puzzle dress

Puzzelen is een van mijn oudste hobby’s. Ik vond het dan ook erg jammer dat ik niet in de gelegenheid was de damesversie van de Puzzle Dress te testen. Gelukkig kwam er ook een kinderversie van! Die mocht ik voor Nova testen. Laat je overtuigen door deze ware scrapbuster!

Alle opties van de Puzzle Dress op een rij

De Puzzle Dress van Made by Runi is een basic jurkje zonder veel poespas. De colorblock delen (de puzzelstukjes) maken de jurk tot een veelzijdig item. Het jurkje is er enkel in een mouwloze versie, met één halslijn en in tegenstelling tot het damesmodel van de Puzzle Dressheeft de meisjesvariant slechts één wijdte. De puzzelstukjes kun je alleen op de voorkant doen, maar je kunt ook de hele jurk in puzzelstukjes maken. Zo kun je ondanks de geringe hoeveelheid opties toch mix-en-matchen.

Ook met de puzzelstukken kun je variëren. Het patroon is – zoals bij alle patronen van Made By Runi – getekend zónder naadtoeslag er al bij. Je kunt op deze manier moeiteloos de puzzelstukjes veranderen, verminderen óf zelfs een egale, uni jurk maken zonder de puzzelstukjes.

Verder kun je enigszins variëren door de bandjes niet met biais te maken, maar door er boordjes op te zetten. Let dan wel op dat je de naadwaarde niet extra aantekent. Boordjes zijn nu eenmaal altijd iets breder in de verwerking dan met biaisband.

De eerste Puzzle Dress

Made By Runi Puzzle Dress first version | Lisanne

De eerste versie van de Puzzle Dress maakte ik met mijn zelf ontworpen hartjesstof en de bijbehorende witte tricot. Ik koos voor een geheel witte achterkant en een puzzelblok bestaande uit drie delen. Zo creëerde ik een cleane, vrolijke look. Het jurkje was voor Nova alleen te kort. Het was meer een tuniek. Dit komt doordat Nova eigenlijk precies tussen twee maten in valt. De designer liet in de tussentijd al weten dat het patroon nog werd aangepast, dus versie twee zat al in de pijplijn.

De tweede Puzzle Dress

Made By Runi Puzzle Dress version two | Lisanne

De tweede versie van de Puzzle Dress maakte ik met dezelfde zelf ontworpen hartjesstof, gecombineerd met de bijbehorende streep én de witte effen tricot.. Dit keer koos ik voor iets meer puzzelstukjes dan bij de eerste jurk. De pasvorm en lengte waren nu top, alleen waren mijn boordjes nog niet helemaal naar mijn smaak. Een tikje te ruim. Dus besloot ik voor een derde versie te gaan...

De derde Puzzle Dress

Made By Runi Puzzle Dress | Lisanne

De derde versie van de Puzzle Dress maakte ik met restjes Hummingbird en Hummingbird Kombi van Lillestoff. Wederom gecombineerd met mijn roomkleurige tricot. Ik koos dit keer voor alle puzzelstukjes en knipte veel van mijn restjes weg. Ook de boordjes waren nu perfect en het jurkje was geweldig leuk geworden.

Made By Runi Puzzle Dress Detail | Lisanne

 

Halsboord met biais

De halsboord en boorden worden bij Puzzle Dress met elastisch biaisband gemaakt. Je zet dit licht rekkend op (De benodigde lengte is net als bij gewone boorden ongeveer 75% van de te bedekken stof). Zelf heb ik altijd de voorkeur bij een ‘gewone’ boordaanzet. Dat kan uiteraard ook prima, al moet je dan wel weten welke lengte je boorden moeten zijn. Om biais gemakkelijker te naaien gebruik je eventueel een biaisvoetje voor je naaimachine.

Wist je dat je heel eenvoudig van je resten tricot zelf biaisband kunt maken? Zo heb je altijd matchend biais!

Koop nu de Puzzle Dress met korting!

Wil jij dit leuke patroon van Made by Runi ook niet missen? Koop het PDF-patroon* van de Puzzle Dress online bij Made By Runi. Tot en met zondag 13 mei 23.59 uur is het patroon tegen de introductieprijs verkrijgbaar. Let op! Dit patroon is in het Engels (en Noors)!

Veel naaiplezier!

Lisanne


*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus.

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close