• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 1 juni 2018

Sofilantjes Cessim Shirt

Heel soms worden er hier in huis ook wel eens geen jurkjes gedragen.. Shirts zijn dan natuurlijk onmisbaar in de kast. Sofilantjes heeft het Cessim Shirt, een nieuw unisex shirt uitgebracht dat ik samen met de dames mocht testen. In verband met de beperkte hoeveelheid tijd bleef het bij versies voor Nova. In dit blog neem ik je mee langs de mogelijkheden van dit superleuke patroon.

Loose fit shirt. Lekker casual

Het Cessim shirt is loose fit, waardoor hij wat ruimer om de buik valt en daardoor prima geschikt is voor zowel jongens als meisjes én voor peuters met een babybuikje. Je zou hem hierdoor ook prima kunnen maken van dikkere stof.

De halslijn is normaal, maar heeft een v-hals of een afgeronde hals. Dit kan ertoe leiden dat als je voor de halsboord tricot met de te weinig rek gebruikt, de hals erg strak wordt. Houd hier rekening mee... Boordstof is zéker een aanrader. Tenslotte is het zonde als je creatie niet over het hoofd gaat...

Sofilantjes Cessim Shirt Flat shot | Lisanne

Alle opties van het Cessim shirt

Typerend voor de patronen van Sofilantjes zijn de grote matenrange (maat 80 t/m 164), de vele opties en colorblocks die mogelijk zijn. Je kunt dus ook bij dit patroon naar hartenlust mix-en-matchen. Ik houd daar wel van. Zo is saai echt onmogelijk.

Bij het Cessim shirt kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Een korte mouw, halve mouw een driekwart mouw óf een lange mouw. Al dan niet ‘gecolorblockt’
  • Het lijfje in dezelfde stof, een verticale colorblock, een horizontale colorblock óf een combinatie van beide. (En bedenk dan ook dat je links en rechts kunt switchen en kunt werken met paspel en versiersels)

Voor een shirt is dit echt ontzettend veel!

Sofilantjes Cessim Shirt drawing


Het eerste Cessim shirt

Optie B Sofilantjes Cessim Shirt | Lisanne

Voor Nova kreeg ik de optie met korte mouwen toegewezen en de vertical colorblock. Sofilantjes is ‘all about colorblocking’, dus de mogelijkheden zijn ook bij het Cessim shirt eindeloos. Voor Nova koos ik twee contrasterende kleuren van mijn zelfontworpen hartjes doodles, gecombineerd met een halsboord van mintgroene boordstof. Little Miss Serious is er erg content mee. Het shirt geeft een stoere look die eenvoudig te combineren is met jeans of met sweatpants.

Patroon Sofilantjes Cessim Shirt | Lisanne

Twee Cessim Shirts cadeau

Onze twee beste vriendjes worden zeer binnenkort grote broers. En als je grote broer wordt, dan krijgt niet alleen je babyzusje of babybroertje een cadeautje, maar jij ook! Het Cessim Shirt zorgde was het perfecte patroon voor een matchend cadeau! Uiteraard ga ik die nog niet laten zien, want dan is de verrassing eraf. Maar zodra het kan, plaats ik *hier* de foto’s.

Maak jij ook een Cessim?

Wil je ook oneindig veel creaties maken met dit veelzijdige patroon van Sofilantjes? Koop dan het PDF-patroon* van het Cessim shirt bij Sofilantjes. Wees er snel bij, want tot en met zondag betaal je maar €6,05 voor dit veelzijdige patroon. Daarna zal het patroon €10,71 gaan kosten.

Wil je je aankoopbedrag terugwinnen? Koop dan het patroon in de sale. Maak binnen een week een Cessim en post je foto in de Sofilantjes Sew and Show FB Groep in het betreffende album met #freecessim erbij.

 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close