• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 17 december 2018

Sofilantjes Eximia Sweater: twinnen met deze veelzijdige overslagsweater

Met midwinter in aantocht is het toch zéker wel sweaterweather. Ik houd heel erg van sweaters en ik houd nog meer van sweaters die zo veelzijdig (kunnen) zijn dat je ze naar elke gelegenheid aan kunt. Sofilantjes maakte de hagelnieuwe Eximia Sweater, zowel voor meisjes als voor dames. Twinnen met sweaters! Heerlijk!

 

Overslagsweater

De Eximia Sweater is zoals je aan alle sneakpeeks hebt kunnen zien een overslagsweater. De voorpanden zitten beide alleen aan één zijde én aan de schoudernaden vast. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn voor flubberende, afzakkende stukken stof: alles blijft perfect op de plaats.

Bijkomend voordeel van deze vorm is dat het – voor de voedende dames onder ons – een perfecte sweater is om borstvoeding in te geven! Je schuift het bovenste voorpand opzij en je kunt discreet voeden. Geen gehannes met sweaters naar boven sjorren en noem maar op!

 

Alle opties van de Eximia Sweater

De meisjesversie en de damesversie van de Eximia hebben dezelfde kenmerken. Je kunt dus een volledige miniversie van je eigen Eximia Sweater maken. Of net als ik graag doe: mix-en-matchen... De Eximia Sweater is er voor meisjes in maat 80 tot en met 164 en voor dames in maat 34 tot en met 54 en heeft de volgende opties:

  • Korte (cropped) lengte: ideaal voor over jurkjes!
  • Medium lengte: ideaal voor op een rok of broek!
  • Lange lengte: ideaal voor op een skinny jeans of leggings!
  • Driekwart mouw met boord
  • Lange mouw met boord

 

#Itverdoezelsgreat

Zelf ben ik natuurlijk maar een klein dametje, maar mocht je twijfelen of de Eximia Sweater wel iets voor jou is?

Jazeker! Gewoon doen.

Wees niet onzeker! De Eximia is geschikt voor ieder lichaamstype. Zeker met de drie verschillende lengtes zit er altijd een vorm bij die bij jou past. De sweater heeft licht afhangende schouders en een loose fit. Wij spraken in de testerpool al van #itverdoezelsgreat. De Eximia verdoezelt plekken rond de borst- en buikstreek waar je je misschien wel onzeker over voelt. Ook de testende dames met de grootste maatjes voelden zich er zeer comfortabel in. Laat je dus niet weerhouden!

 

In een uurtje van lap tot sweater

Zoals de meeste patronen van Sofilantjes is het patroon van de Eximia Sweater weer een lekkere ‘wegnaaier’. In een uurtje kun je klaar zijn vanaf het moment dat je je eerste patroondeel op de stof legt. De patroondelen zijn knipvrij en het is dus een kwestie van plaatsen, plakken en overnemen (of knippen, net wat je wilt). De instructies zijn altijd kraakhelder én beginnervriendelijk. Dus zélfs als je nog nooit een kledingstuk hebt genaaid is dit zeker goed te doen. (Lukt het je niet, dan is er altijd nog de grote community op Facebook waar je je vragen kunt stellen en altijd wel vlug hulp krijgt!)

 

De eerste Eximia Sweater voor mijzelf

Ik mocht deelnemen aan de zogeheten pretest van de Eximia Sweater. Dat betekent dat er nog een en ander in de uitprobeerfase zit en dat het patroon nog best wel wat kan veranderen. Bij de Eximia Sweater was de juiste verhouding van de schouders en armen de grootste uitdaging, maar bij mij zat hij eigenlijk al heel goed. Op de zakken na, die heb ik er naderhand uitgehaald. Haha.

Ik maakte de lange versie met driekwart mouwen. Ik had op dat moment geen mooie french terry liggen, dus ik koos voor een zware stretchkatoen. Deze stof heeft voldoende ‘recovery’, maar niet te veel rek. Ik koos ervoor de gehele sweater uit dezelfde stof te maken en creërde een vrolijke, speelse look. Ideaal voor op een skinny jeans met sneakers, maar ook chiquer te maken met laarsjes.

 Sofilantjes Eximia Sweater | LR

Binnenkort meer Eximia’s van mij...

De fulltestfase van de Eximia Sweater sloeg ik over, want... druk..

Maar over een paar dagen kan ik jullie wel nog iets leuks laten zien. Wellicht heb je al gezien dat er diverse stoffenwinkels zijn die een patroon van de Eximia Sweater mogen weggeven? De introductiesale van de Eximia Sweater duurt maar liefst zeven dagen! En in die zeven dagen zullen 14 stoffenwinkels elke dag een gratis patroon weggeven! Twee verschillende stoffenwinkels per dag dus.

Meer informatie vind je op de site van Sofilantjes en houd de Facebookgroep in de gaten. Misschien zie je wel iets van mij langskomen.

 

Maak jij ook een Eximia Sweater?

Wil je ook een heerlijk comfortabele sweater dragen en kunnen twinnen met dochters, nichtjes of wie dan ook met dit nieuwe patroon van Sofilantjes? Koop dan het PDF-patroon* van de Eximia Sweater (dames) bij Sofilantjes. Of de meisjesversie van de Eximia Sweater. Het patroon is tijdens de introductiesale met 25% korting verkrijgbaar. Een bundel is er nog niet, maar komt er te zijner tijd wel.

 

Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Sofilantjes Eximia Sweater | LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close