• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 17 juli 2019

Sofilantjes Litore voor dames: The wait is over

Voor velen is de Litore van Sofilantjes een begrip op zich. Deze zomerjurk gaat altijd al de strijd aan met de Solis om de titel favoriete zomerjurk en er werd al tijden gesmeekt om een damesversie. Anne liet deze wens nu in vervulling gaan, want hij is er! De Litore voor dames. Ik show jullie de ‘babybuikenversie’.

 Sofilantjes Litore line drawing

Litore, geen uitleg nodig

Voor de meesten die bekend zijn met Sofilantjes behoeft de Litore geen introductie meer. Toch? Wie het keren van dunne bandjes niet vreest, heeft vast al vaker de meisjesvariant Litore gemaakt. Ik heb er in ieder geval al een boel onder mijn naaimachine vandaan zien rollen in alle soorten en maten en het is hier ook een favoriet verjaardagscadeautje voor de in de zomer jarig zijnde vriendinnetjes ;-) Anyway, mocht je tóch graag een korte uitleg willen hebben:

A-lijnjurk, blote rug met de typerende gekruiste rugbandjes.

 

Alle opties van de Litore voor dames op een rij

Net als bij de meisjes Litore is de Litore voor dames er in een grote matenrange (maat 34 t/m 54). De Litore is de jurk waar iedere meisjesvrouw blij van wordt, omdat het de vrouwelijke rondingen erg mooi accentueert. Heb je een maatje meer? Niet getreurd, want ook bij de dames in grotere maten kan deze jurk erg mooi en vrouwelijk staan! Eerlijk waar, ik heb de prachtigste foto’s (galawaardig!) zien langskomen in een maatje meer. En aangezien ik zelf momenteel een wandelende [vul zelf een willekeurig lomp dier in] ben, denk ik dat ik nog kritischer ben op mijn eigen verschijning…

Bij de Litore voor dames kun je kiezen uit de volgende opties:

  • Normale taille (zoals bij het meisjespatroon)
  • Empire taille (verhoogd, tot vlak onder de buste) met gerimpelde rok in diverse lengtes: tuniek, knie en maxi
  • A-lijnrok in diverse lengtes: tuniek, ‘knie’ en maxi
  • Zakken (ideaal voor je telefoon, een portemonneetje of je sleutels)

 

In een uurtje van lap tot jurk

Als je al bekend bent met het patroon van de Litore, dan weet je dat het patroon en de instructies zo helder zijn, dat je in no-time klaar bent! In een uurtje kun je klaar zijn vanaf het moment dat je je eerste patroondeel op de stof legt. Het bevestigen van de rugbandjes is even een handigheidje (goed kijken!). Let op, want in tegenstelling tot de meisjesversie heeft deze jurk dus twee extra bandjes om het gewicht van de stof te dragen. Mocht je op de automatische piloot je bandjes gaan plaatsen, dan kun je hier de mist in gaan haha. Het patroon is overzichtelijk. De instructies zijn helder én beginnervriendelijk. Dus zélfs als je nog nooit een jurk hebt genaaid is dit goed te doen.

 

Ook bij de Litore: de empire taille

Net als bij de Solis voor dames is de damesversie van de Litore uitgerust met een hogere ‘empire’ taille. Deze taille zit vlak onder de borstlijn en valt dus boven je buik. Ideaal als je niet houdt van een strak lijfje om je buik, maar tóch een strakker, zwierjurkje aan wilt.

Of: ideaal als je een mooie, zwangere buik hebt!

De empire rok is volledig gerimpeld. Hij vreet dus behoorlijk wat stof, maar hij valt hierdoor wel erg mooi en soepel. Ik denk dat deze combinatie van de empire waist met gerimpelde rok beter geschikt is voor ‘niet-zwangere’ dames dan de empire rok van de Solis, aangezien daar de rimpels alleen middenvoor geplaatst zijn en je dus ‘sneller’ een zwangere uitstraling kunt krijgen (terwijl je dat niet zou willen…)

 

Mijn babybuikenjurk

Ik maakte uit tijdsoverwegingen alleen de eerste versie van de Litore, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zag mijzelf al helemaal twinnen met de meisjes in hun gebloemde zomerjurken en aangezien er op het moment van naaien een heuse hittegolf was, was de keuze voor de stof al gauw gemaakt. Deze stof heeft niet veel meer nodig dan een leuk patroon, dus knipperdeknip en alles in elkaar zetten dan maar. Maar wauw, wat een hoeveelheid stof voor de empire jurk met maxirok! Zelfs voor mijn 1 meter 53! Gelukkig heeft het lijfje geen mouwtjes! Ga je deze versie maken, houd dan zeker rekening met 3 meter benodigde stof! (Afhankelijk van je lengte natuurlijk)

Sofilantjes Litore Empire Maxi duo LR

Mijn Litore werd netjes gestreken en weggehangen en mocht de volgende dag gelijk mee naar een bruiloft! Hoe cool is dat. Dat een pre-testversie al zó goed draagbaar is dat je hem kunt dragen naar een feest. Ik maakte hem nét even feestelijker met een zilveren strik om mijn buik en voor de dansbaarheid maakte ik er nog een bijpassende scrunchie bij, zodat ik de jurk kon opknopen tijdens de feestavond. Missie geslaagd.

Deze versie van de Litore is 100% babybuikenproof. Heerlijk luchtig en fijn voor de zomer. En toch kan ik niet wachten tot ik weer in mijn ‘standaardmaatje’ met de normale taille kan. Daar voel ik me toch een stuk prettiger bij.

Sofilantjes Litore babybuik LR

 

Maak jij ook een Litore?

Wil je ook heerlijk twinnen met dochters, nichtjes of wie dan ook met dit toppatroon van Sofilantjes? Koop dan het PDF-patroon* van de Litore bij Sofilantjes. Het patroon is tot en met zondag verkrijgbaar voor de introprijs van €7,87 incl. BTW en zal vanaf maandag €12,10 incl. BTW kosten, dus sla snel je slag.

Oh en het mooie is dat er nu ook een bundel van de Litore dames en meisjes komt. Deze zal €19,12 incl. BTW gaan kosten.


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

Sofilantjes Litore Empire Maxi LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close