• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 25 februari 2018

Sofilantjes Vivax top en jurk

Tussen de drukte van de bruiloft door mocht ik wederom deel uitmaken van het testpanel van het nieuwste patroon van Sofilantjes: de Vivax top en jurk. Net als met de Regina was dit natuurlijk een ontzettende eer! In tegenstelling tot de meeste patronen van Sofilantjes, werd ik niet meteen verliefd op dit model, maar dit is uiteindelijk helemaal goedgekomen. In dit blog neem ik je mee langs de mogelijkheden van dit beginnersvriendelijke patroon.

Jurk met kraag en halve mouwen

Little Miss Sunshine was voor dit patroon de gelukkige ontvanger van de eerste versie. Ik kreeg de opdracht een jurk te maken met kraag en halve mouwen, in maat 98. Met de kraag was ik heel blij, want dit was het element waardoor ik me tóch had opgegeven voor het testpanel. De halve mouwen zorgden ervoor dat ik moest gaan nadenken over iets voor in de lente. En aangezien ik mijn winterstoffen nog in de bak heb zitten, deed ik iets langer over mijn keuze dan normaal. Een duik in de stoffenlade brachten mij bij een fuchsia french terry, gecombineerd met het restje Pink Foxes & Owls van ZNOK en een roze boordstof. (Zie de onderstaande foto)

Legio mogelijkheden en colorblocks

Typerend voor de patronen van Sofilantjes zijn de grote matenrange (maat 80 t/m 164), de vele opties en colorblocks die mogelijk zijn. Je kunt dus naar hartelust mix-en-matchen. Zo maakte ik afgelopen zomer maarliefst 11 keer de Sylva top/tuniek, zonder dat er twee hetzelfde waren. Dat noem ik dan waar voor je geld.

Enfin, bij de Vivax kun je kiezen uit:

  • Een ronde, colorblock halslijn óf een iets opstaande, overlappende kraag.
  • Een korte mouw, een halve mouw (1 deel), een driekwart mouw (2 delen) óf een lange mouw (2 of 3 delen). Waarvan de lange mouw wel uit drie colorblock delen kan bestaan. (Ideaal voor restjesverwerking!)
  • Een top of een jurk, dus twee lengtes.

Mijn wiskundig beperkte alfabrein brengt mij dan op een totaal  van 20 opties met dit patroon. Dat is best veel voor één patroon!

De eerste Vivax

Sofilantjes Vivax top en dress v1 | Lisanne Ranzijn

 

Little Miss Sunshine is er maar wat in haar nopjes mee. Ondanks de kortere mouwen heeft ze het niet koud gehad én ze hoefde haar mouwen niet op te stropen. Ideaal. De dikkere basis in de french terry zorgt ervoor dat hij warm genoeg is voor de vroege lente. Perfect voor met een legging of maillot eronder.

De tweede Vivax

Ondanks dat de eerste versie heel goed zat, werd het patroon op een paar puntjes gefinetuned. Dit gaf mij de kans een tweede exemplaar te maken. Ik koos wederom voor de jurklengte met kraag, maar dit keer maakte ik er lange mouwen aan. De kraag en lengte zitten nog altijd goed, ondanks de wijzigingen aan het patroon.

 Sofilantjes Vivax top en dress v2 | Lisanne Ranzijn

Ik koos ervoor om, tegen de ‘regels’ in, de mouwdelen níet allebei naar de mouweinden door te stikken, maar om deze naad te leggen op de zwarte delen van de stof. In principe is dit minder fijn wanneer je je arm in de mouw steekt, maar Little Miss Sunshine had hier geen last van.

Ook deze versie is goedgekeurd door mijn oudste divaatje.

Inmiddels heb ik ook al een heerlijke top gemaakt in sweat van Swafing. Ook dat ging helemaal prima en zorgt voor een lekker warme top. De lengte van de top iets langer dan een normale trui, waardoor deze ook nog prima met een legging te dragen is. Zodra ik daar foto's van gemaakt heb zal ik die bijvoegen en naast de jurken leggen voor het overzicht. 

Koop Sofilantjes Vivax nu voor de speciale introductieprijs!

Wil je ook oneindig veel creaties maken met dit veelzijdige patroon van Sofilantjes? Wees er dan vlug bij en bestel dit toffe PDF-patroon van de Vivax top en jurk* tot en met morgen bij Sofilantjes. Je betaalt dan de speciale introductieprijs van €6,05 in plaats van €9,50. 

Oh, en in de Facebookgroep Sofilantjes Sew and Show kun je meedoen met het #freeVivax spel! Post een foto van je creatie in het album en win je aankoopbedrag terug! Daarnaast kun je er ook heel veel inspiratie opdoen én al je vragen over de patronen stellen.

Veel naaiplezier!

Lisanne


*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close