• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 18 juli 2019

Ellie and Mac summer pinspiration: zwangerschapsrok en crop top

Ik ben echt geen ster in zogeheten pinspiration challenges, maar deze keer deed ik mee met de Ellie and Mac summer pinspiration en ik ben behoorlijk blij met het resultaat haha. (En met mijn moeders foto hihi)


De inspiratie

Ik zocht me een slag in de rondte naar een leuke, zomerse outfit ter pinspiratie (Dan zoek je dus op Pinterest naar iets leuks om na te bootsen). Ik vond dit onderstaande casual setje en dacht dat dat wel leuk zou zijn voor mijn zomerse zwangere buik.. Normaal verander ik best veel aan de pinspiratie en zie je er niet veel meer van het origineel in, maar dit keer bedacht ik me dat ik er best dicht bij in de buurt zou kunnen komen... 

EaM Summer Pinspiration Original

Ik wist al direct welke twee patronen ik hiervoor zou nemen.. De Madison skirt en de Twist it Up Top en zie hier mijn resultaat...


EaM Summer Pinspiration LR


Crop top

Voor de crop top nam ik dus de Twist it Up Top. Dit topje is oorspronkelijk gewone lengte. Heeft zogeheten dolman mouwen (dus geen aangezette mouwen. Scheelt weer knippen) en hij kan ook mouwloos óf met een lange mouw. Maar voor de pinspiratie (en voor de tijd van het jaar) moest het natuurlijk gewoon met korte mouwen...

Ik creëerde de crop top door op te meten wat mijn gewenste lengte zou zijn. De top moest immers onder mijn borsten eindigen en niet te ver naar beneden komen. Ik nam voor mij bijvoorbeeld 15 cm vanaf de onderkant van de oksel en deed daar 2 cm bij voor de zoom. Ik houd van stevige zomen. Het twist-gedeelte knipte ik uit en verschoof ik naar mijn eigen crop top lijn. Het topje is normaliter wat losser aan de onderzijde, dus het zou niet hebben volstaan om het patroon door te knippen, naar boven te schuiven en de zijnaad opnieuw te tekenen. 

Ik vind hem super geslaagd. Het enige wat ik bij een volgende poging anders zou doen, is het twist gat wat kleiner maken, zoals beschreven in de blog van Sam Hardcastle op de site van Ellie and Mac. Doordat de twist tussen de borsten behoorlijk wat rek krijgt, piept er vaak een naadje (ongewenst) naar buiten én zie je wat ruimte. Dit heb ik opgelost door het met de hand wat vast te zetten, maar kan met een kleiner gat worden voorkomen.

Zwangerschapsrok (over the belly)

Voor de Madison skirt heb ik extra lengte toegevoegd aan de bovenkant én de onderkant. Ik wilde de rok over mijn buik kunnen dragen zónder boord of zichtbare naad. Ik koos voor heel dun plat elastiek van 0,6 cm om aan de bovenzijde in te zetten. Hier voel je bijna niks van zo op je buik, dus dat is wel prettig. De onderzijde kun je naar believen verder verlengen. het patroon is in principe een basic kokerrokje, dus eenvoudig aan te passen aan je stijl en smaak. 

Een volgende zou voor mij (gezien het nog groeien van mijn buik) nog een tikje langer mogen. Dan hoef ik in ieder geval niet bang te zijn dat ik in mijn ondergoed over straat loop haha.

Wat vinden jullie? Missie geslaagd?

Voor het totale plaatje leende ik mijn moeders witte tas (die op deze foto achter mijn been hangt, maarja...) en koos ik mijn bruine horloge. Ik vind de missie in ieder geval wel geslaagd! Bedankt mam, voor de goede foto.


Happy hacking! <3 :-D

Lisanne

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!


Contact

Email: info@djuzz.nl
Close