• Door Lisanne
  • In Tennis
  • 25 april 2014

TEAN 2 in evenwicht tegen IDUNA

Afgelopen maandag werd de Paaswedstrijd van de competitie afgewerkt. TEAN2 was op het Bospark gastheer en ontving het Utrechtse IDUNA 4. Om half 9 stonden we met het team, dat door afwezigheid van Stefanie niet voltallig was, in te spelen en ons op te maken voor de wedstrijden.

Gelijk uit de singles

Wellicht had het nachtelijke soesjes maken mij toch van mijn noodzakelijke uurtjes slaap beroofd, want als kopvrouw moet ik zeggen dat ik mijn single niet zo best gespeeld heb. Lichamelijk voelde ik mij slap, mijn hoofd stond niet naar de wedstrijd en ik kreeg mij er dit keer ook niet overheen. Niets voor mij en dat bleef ik ook horen van andere TEAN’ers. Weer een zware wedstrijd, net als vorige week en weer zonder resultaat. Volgende keer iets eerder naar bed en uitgerust de baan op!

Evie maakte haar debuut in de single, met frisse tegenzin. Ze spurtte als een razende naar een 3-0 voorsprong, maar raakte ontzettend afgeleid door haar tegenstandster, die haar niet vertrouwde bij een terecht uitgecallde service. Enfin, de powerloze wedstrijd vol hoge ballen en lange rally’s werd uiteindelijk met 4-6 4-6 verloren. Evie heeft wel héél goed gelopen en ook goed gespeeld, maar aan deze dame kon ze zich niet optrekken...

Terwijl ik op het bankje zat bij Evie, maakte Ilya kortemetten met de eerste heer van IDUNA. Met 6-4 6-0 was hij ongeveer tegelijkertijd klaar met Evie. Een prima resultaat.

Jochem speelde de tweede single en had voor de gelegenheid een blik publiek opengetrokken J Een beetje imponeren met wat extra toeschouwers kan natuurlijk geen kwaad! Jochem speelde zeer degelijk en kraakte zijn tegenstander met harde services en diepe aanvallen op de forehand.

Dubbels ook eerlijk verdeeld

De dubbels gingen tegelijk de baan op, dus ik kan weinig vertellen over de HD. Als wij tijdens de wissel aan de kant zaten verbaasden wij ons steeds over het feit dat onze heren achter stonden, omdat zij steeds degenen waren die punten scoorden. Helaas was het blijkbaar niet voldoende voor de winst.

De DD was een ware thriller. Weliswaar een tikje onnodig, maar het gaat om het laatste punt. De eerste set stonden wij steeds een break voor, tot het einde van de set. Helaas dus 5-7 voor de tegenpartij. De tweede set gooiden Evie en ik even wat meer felheid en concentratie in het spel en wonnen we eenvoudig met 6-2. Ook in de derde set liepen we binnen no-time uit naar 4-1, maar lieten we onze tegenstanders weer op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk moest er een beslissende tiebreak aan te pas komen. Ook daarin liepen we vlot uit naar 5-1, maar konden we hem pas op 7-5 binnen tikken! De winnende bal zal nog lang in onze gedachten blijven :S omdat de tegenstanders de afdruk van de bal (achter de lijn) geen afdruk vonden. Een keer voet bij stuk houden heeft geholpen.

Tot slot de mixes. Inmiddels was het alweer na 20u en was zo’n beetje iedereen al klaar. Ook de mixes zijn vrijwel tegelijkertijd afgewerkt. Ilya en ik speelden erg goed en braken de dame op een cruciaal moment, waarna ik mijn service hield. Op 5-3 begon het alleen harder te regenen. Het regende eigenlijk al, want ik had tijdens mijn servicegames ook al moeite met de druppels die recht in mijn oog vielen :S Tijdens de servicegame van Ilya op 5-3 stond het 30-30 en toen wilden de tegenstanders eigenlijk van de baan af, omdat ze het te glad vonden worden. Wij vonden het een beetje een raar moment en wij waren ook nog helemaal niet weggegleden ofzo, dus we zeiden dat we eerst de set maar eens af moesten maken en dan moesten kijken hoe of wat. Tenslotte waren Jasper en Evie ook nog gewoon aan het spelen... Godzijdank pakten we de game en dus de set met 6-3 en zijn we er toen maar even afgegaan.

Ondertussen stonden Evie en Jasper een set en 2-1 achter en zij bleven gewoon doorspelen. Op baan 1 was dus niks aan de hand blijkbaar... Helaas ging de wedstrijd verloren en leek het erop dat de tegenstanders voor één set uit Utrecht terug zouden gaan komen op de inhaaldag. Ik had al sinds mijn single last van mijn knie, dus voor mij zou het niet zo erg zijn, maar liever speelden we het af. Uiteindelijk werd het toch wat droger en zijn we weer gaan spelen. We braken al vroeg twee keer, maar konden deze verre voorsprong door serviceverlies van Ilya helaas niet volhouden. Uiteindelijk mocht Ilya op 5-4 wederom serveren voor de set en dankzij super services en mijn eigen alerte acties aan het net was het toch nog 4-4.

TEAN 2 nu op gedeeld 5e plaats

Het is in de poule megaspannend! Doordat het allemaal heel dicht bij elkaar in de buurt zit, moeten we toch nog even goed gaan vechten voor handhavind. Persoonlijk had ik niet gerekend op gelijkspel, maar op winst, dus dat is een beetje zuur, maar we moeten scherp blijven.

Voorlopig is het twee weken meivakantie en komen we op 11 mei in Alkmaar weer in actie. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close