• Door Lisanne
  • In Tennis
  • 28 mei 2014

TEAN 2 vindt de weg naar de bovenste helft

Na het onnodige gelijkspel van vorig weekend tegen Hilversum (sorry, geen tijd gehad om daarover te berichten in verband met de drukte rond de voorbereidingen voor de World Team Cup rolstoeltennis), was het afgelopen zondag tijd om ons te revancheren voor het gelijkspel tegen Spieghel twee jaar geleden.

Mijn eigen nederlaag van toen zat mij nog steeds dwars :S en het werd dus tijd daar een mooier resultaat tegenover te zetten.

3-1 uit de singles

Stefanie speelde deze week weer eerste single, maar kon ondanks haar goede spel de harde klappen van Lisa van Tiel niet bijbenen. Tevreden met de redelijke 3-6 4-6 nederlaag én met het feit dat Stefanie haar arm het goed heeft gehouden, kwamen we op een 0-1 stand.

Ondertussen was ikzelf hard aan het vechten om in mijn wedstrijd te blijven. Mijn tegenstandster was een lange meid met joekels van spinballen en een onwijs goede service. Mijn eigen service liet mij in de steek, omdat ik nogal bang was dat ik weer last mijn de spier in mijn arm zou krijgen door die harde spinballen die ik te verduren had. Maar juist door de angst werden de slagen verkrampter, waardoor het risico op de blessure groter werd. In de eerste set maakte in een 1-4 achterstand goed en kreeg ik kansen om 5-4 voor te komen. Helaas lukte dit niet en verloor ik alsnog de set. In de tweede set ging het gelijk op en moest de tiebreak de beslissing geven. Ik had dit maal al gauw een flinke voorsprong en ik kon er met 7-3 een derde set uit slepen. In de derde set had ik weer een dip en kwam ik net als in de eerste set met 1-4 achter. Ik had volledige focus op mijn eigen spel, mijn service kwam een beetje los en mijn loopvermogen zorgde er ondanks de brandende zon voor dat ik ook in deze set tot 4-4 terug kon komen. Dit keer kon ik wel doorstomen naar 5-4: mijn service liet mij niet in de steek. Tot grote ergernis van mijn tegenstandster, toen ik op 0-40 ook nog eens drie matchpoints kreeg. Het eerste punt chokete ik flink en het tweede en derde punt waren geweldige rally’s, die helaas niet mijn kant op vielen. Gelukkig was het volgende matchpoint op nadeel wel raak (dubbele fout). Zwaarbevochten winst! Ik zou een derde verloren zware single in drie sets wel erg naar hebben gevonden...

De heren waren ondertussen al lang bezig aan hun wedstrijden. Ilya won de eerste set vlak voor ik klaar was met mijn eigen wedstrijd en Jasper was wederom weer lekker op stoom. Hij walste werkelijk over zijn tegenstander heen en liet hem geen enkele kans in de wedstrijd te komen. Voor we met onze ogen konden knipperen had hij met 6-1 6-1 gewonnen!

Ilya’s tegenstander ging in de tweede set alles terugbrengen en kwam hierdoor tot een tiebreak. Helaas had Ilya vorige week drie tiebreaks verloren, dus we hoopten dat hij hier niet te veel aan zou denken. Helaas kon hij niet zijn scherpte houden en won zijn tegenstander de set. In de derde set kwam Ilya binnen no-time op 3-0. Het leek een gedane zaak, maar op 4-1 kreeg zijn tegenstander toch nog een opleving. Hij had weliswaar kramp in zijn lies, maar bleef lopen en alles terugbrengen. Gelukkig was de (mentale) voorsprong te groot en trok Ilya de winst naar zich toe door hem met 6-3 in te pakken J

Dubbels eerlijk verdeeld, maar toch gespeeld

De damesdubbel werd prooi voor de hardhitters. Stefanie en Evie konden de rally’s prima aan, maar op de momenten dat het nodig was, konden de dames van Spieghel net even een stapje erbij doen. Het was een leuke wedstrijd met leuke rally’s, maar helaas ging hij met 2-6 4-6 verloren.

De heren wonnen in hun dubbel de eerste set zeer eenvoudig. Net als vorige week. Ook vergelijkbaar was de dip die zij hadden aan het begin van de tweede set. De tegenstanders kregen door de fouten van Jasper en Ilya meer zelfvertrouwen, waardoor ze de punten naar zich toe trokken. Met 1-6 ging de set verloren en was het zaak orde op zaken te stellen, om te zorgen dat de heren van Spieghel geen vleugels zouden krijgen. Dat werd gelukkig voorkomen. In een mum van tijd waren de heren weer fel aan het net en werden de punten gretiger gespeeld. De set ging dan ook als een wervelstorm met 6-0 naar onze toppers!

Ondertussen kreeg ik het voorstel de mixes te delen. Maar wij konden toch al niet meer verliezen, dus delen doen we niet. We zijn tenslotte gekomen om te spelen en wie weet konden we er nog een 6-2 overwinning uit halen.

Ilya en ik gingen verder waar we vorige week geëindigd waren en begonnen goed aan onze wedstrijd. Mijn service liep nog steeds niet top, maar hij was ook niet zo wiebelig als in mijn single. Ondanks een paar breaks heen en weer konden wij een break meer voor houden en mocht Ilya op 5-4 de set uitserveren. Nadat we deze set gewonnen hadden stormden we als een razende door naar 4-1, waarna de tegenstanders ons met veel geklets uit ons spel probeerden te halen. Daar was het jammer genoeg al te laat voor, want met een sterke laatste servicegame van mijzelf maakten we met 6-1 een eind aan onze mix. De winst was dus in ieder geval veilig.

Jasper en Evie waren in de tussentijd halverwege de tweede set en wij dachten ze nog wel naar een supertiebreak te helpen. De eerste set was met 6-2 naar de tegenstanders gegaan, waarvan ik – vanuit mijn ooghoeken – het idee had dat ze het niet zo serieus meer namen. Jammergenoeg werd er nog serieus genoeg getennist om ze de winst te bezorgen. Met 2-6 2-6 werd het alsnog 5-3. Iedereen had dus zijn zin: wij hadden gespeeld en de punten waren verdeeld.

Hemelvaartsdag inhalen in Alkmaar

Morgen spelen wij om 10 uur de rest van onze begonnen wedstrijd tegen de Hout, in Alkmaar. Help ons onze plek in de top 3 veilig te stellen en kom ons aanmoedigen!

Zondag laatste speeldag, ontvangen wij de kampioenen?

In principe is er nog niets in onze poule beslist, maar het zou best kunnen zijn dat Leeuwenbergh aanstaande zondag bij ons het kampioenschap viert. Maar ook Delftse Hout, Iduna, Bakkum en wijzelf hebben nog kansen.

Andersom is het ook nog spannend... Hilversum is waarschijnlijk gedegradeerd, maar de andere plek voor degradatie is ook bij lange na nog niet veilig: De Hout, Spieghel, Bakkum, Iduna en wijzelf kunnen allemaal nog degraderen...

Kom dus zondag naar het Bospark en beleef de spanning en sensatie! Start om 10.30.

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close