• Door Lisanne
  • In Tennis
  • 15 april 2014

TEAN2 moet meerdere erkennen in Delftse Hout

 

Afgelopen zondag stond de ontmoeting met het paradepaardje van Delftse Hout op het menu. Heel braaf en vol goede moed (en zin) stonden we met z’n allen om half 9 in te spelen op de banen van het Bospark. Ik had zelf volgens mij de hele nacht op mijn linkerzij gelegen, dus mijn linkerschouder wilde nog niet echt meewerken, maar voor de rest zaten ze er bij iedereen lekker op.

 

Het ontbijt bij Paviljoen Boom moest een beetje naar binnen worden geschrokt, want we waren iets te lang doorgegaan met inspelen en aangezien twee van de drie aansluitingen naar de N11 dicht waren moesten we toch wel een beetje opschieten. Onderweg bleken er nog meer wegafsluitingen te zijn, maar we zullen nooit weten of we nu de beste route naar Delft hebben genomen haha.

 

Wedstrijd tussen de Lisannes

Twee jaar geleden speelde ik bij Tenniphil voor het eerst tegen een andere Lisanne. Dat was een erg leuke, zware pot, die ik helaas in twee tiebreaks moest laten schieten, maar afgelopen zondag bleek dat ik revanche kon nemen! Lisanne Coenen was wederom mijn tegenstandster. Twee grotere tegenpolen zijn er volgens mij niet J En het werd weer een bijzonder goede, maar zware wedstrijd die na drie uur strijd in het voordeel van Lisanne eindigde: 2-6 6-3 6-7. Ik kwam in de derde set 1-4 achter en wist met sterk spel terug te komen tot 5-4. Mentaal leek Lisanne gebroken, maar leverde een sterkere servicegame af dan de vorige paar en de enorme (werkelijk enorme) blaar die onder de wreef van mijn voet openging hielp ook niet echt mee in deze fysiek zware wedstrijd. Twee puntjes was ik verwijderd van de winst op 5-4 en ook op 6-5 kon ik geen break plaatsen. In de tiebreak liep ik vrijwel direct achter de feiten aan en kon niet op tijd bijtrekken. Positief puntje is wel dat mijn arm het heeft doorstaan! Zo’n eerste single sinds juli vorig jaar was wel even eng...

 

TEAN2 1-3 uit de singles

In de tijd dat ik zelf op de baan stond werden er op de baan aan de andere kant van de heuvel twee singles afgewerkt. Stefanie en Jochem konden allebei het niveau van hun tegenstander niet bijbenen en werden met dikke cijfers de baan weer afgestuurd. Dus het moest weer aankomen op Jasper! Onze tweede heer verloor de eerste set met 3-6 en kwam in de tweede set met 4-1 voor, om vervolgens een inzinking te krijgen en zijn tegenstander terug te laten komen tot een tiebreak. Gelukkig werd deze gewonnen en mocht hij doorstomen in de derde set. Weer liep Jasper uit naar 4-1 en dit keer kon hij het wel volhouden: met 6-4 werd er toch een punt binnengehaald.

 

Zware dobber voor de dubbels van TEAN2

De damesdubbel werd wederom redelijk eenvoudig gewonnen door de tegenstanders. Ik kan er zelf niet veel over zeggen, want ik was Jasper aan het coachen (samen met Jochem). Onze dames moeten nog wat meer op elkaar ingespeeld raken voor we dergelijke potten gaan winnen. Maar dat komt nog wel.

 

De herendubbel was weer een sterke pot, net als vorige week. Weliswaar met heel ander tennis (minder netspel en meer van achteruit). Helaas haperde Ilya z’n service tweemaal in de tiebreak van de tweede set en mede door wat andere slordige fouten van onze heren ging ook deze wedstrijd aan onze neus voorbij. Er had hier, net als in mijn single, zeker meer ingezeten.

 

Tot slot de mixes. Ilya en ik waren uiteraard gebrand om te winnen na de flater van vorige week. Ik had wat extra laagjes aangetrokken om warm te blijven (want ook nu was het al na 6’en... We speelden een solide en zeer sterke pot en konden elkaar goed aanvullen. Mede dankzij een cruciaal servicebehoud van mijn zijde en een extra break van de servicegame van de heer konden we redelijk steady de eerste set pakken. In de tweede set liepen we als een sneltrein uit naar 4-1, maar haperde mijn servicegame en ook de service van de heer konden we dit keer niet breken. Gelukkig konden we onze hoofden erbij houden en bleven we de voorsprong behouden. Ilya kon het netjes uitserveren. Missie geslaagd én nog een punt erbij.

 

In de tussentijd was de mix aan de andere kant al afgelopen en dat was wederom niet zo positief. Teleurgesteld kwam Jochem ons feliciteren met ons punt, maar hij baalde natuurlijk als een stekker.

 

TEAN2 afgezakt in de poule

Nog niet alle standen zijn ingevoerd, maar ervan uitgaande dat Leeuwenbergh heeft gewonnen vrees ik dat wij van een gedeelde tweede naar een gedeelde vierde plaats zullen afzakken. Uiteraard zegt het na twee speelrondes nog niets. Wel is duidelijk dat het bovenin spannend gaat worden, aangezien Bakkum nu 7-1 gewonnen heeft...

 

Kom Tweede Paasdag naar TEAN!

Op Tweede Paasdag kunnen jullie mooi de meubelboulevard ontlopen en toptennis komen kijken op het Bospark! Vanaf 10.30 starten de drie mixteams en wij kunnen al jullie support gebruiken! TEAN1 en TEAN3 hebben de eerste twee speelrondes verloren en zitten dus echt verlegen om een dikke uitslag (positief dan) om aansluiting te houden in de poule.

 

  • TEAN2 – Iduna 4
  • TEAN1 – Hillegom 1 (de nummer 2)
  • TEAN3 – Leimonias 3 (de koploper, met twee keer 7-1)

 

Zijn jullie erbij?! Laat gerust je bericht ter support achter!

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close