• Door Lisanne
  • 10 september 2013

Wintertijd Challenge

Een paar weken geleden zag ik ze weer hangen: de aanplakbiljetten met Epke en een kindje op zijn rug en daarbij de tekst: “Epke sport voor Bram. Voor wie sport jij?” Vorig jaar had ik ze ook al zien hangen, deze aanplakbiljetten van de Wintertijd Challenge en leek het mij als sporter in hart en nieren wel leuk om daaraan mee te doen. Dus ging ik op zoek op internet, maar kwam ik tot de conclusie dat alle georganiseerde challenges een beetje ver uit de buurt waren om om 2 uur ’s nachts aan mee te doen. Een paar weken geleden ging ik dus weer kijken op de website en nog steeds was er niet iets écht in de buurt. Ja, Leiden, daar zou ik kunnen boksen, maar dat is nou niet echt iets voor mij... J

 

Ik heb zelf sinds begin juli een overbelaste spier in mijn onderarm, met waarschijnlijk ook een scheurtje L. Als fanatiek tennisser en sporter in zijn algemeenheid heb ik het er maar wat moeilijk mee dat ik niet mag/kan tennissen of rustig aan moet doen. Maar niet alleen met tennissen heb ik last, bij alle dingen die ik doe. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik gebruik die zere spier (bed opmaken, schakelen in de auto, je fiets opstappen, handrem aantrekken, boodschappen tillen, tas over je hoofd doen, haren borstelen en ga zo maar door...) Ik zou er niet aan moeten denken om niet meer te kunnen sporten vanwege mijn gezondheid...

 

Natuurlijk begrijp ik dat een spierscheuring helemaal nergens lijkt op een spierziekte en ik ken in mijn omgeving niemand met een spierziekte, maar dat neemt niet weg dat ik iedereen een gezond en sportief leven toewens. Eerdere acties van het Fonds Gehandicaptensport heb ik dan ook gesteund en ook Spieren Voor Spieren leek mij een bijzonder goed doel om te steunen.

 

Nu ik inmiddels drie jaar in Alphen woon heb ik toch wel wat worteltjes gekregen en door toeval was ik in het bezit gekomen van het telefoonnummer en de “Facebookvriendschap” van Dave Kok, manager van Tennis- & Squashcentrum Nieuwe Sloot. Ik besloot hem een berichtje te sturen of ze bij Nieuwe Sloot al iets aan de Wintertijd Challenge deden. Waarop ik terug kreeg: “Wintertijd Challenge? Nog niet...” Ondertussen bleek Dave aan het zoeken geslagen naar wat het nou precies was en binnen vijf minuten had ik een bericht terug met: “Nu wel! Ik ga er iemand bij halen...” Dezelfde week hadden we een eerste brainstormsessie en hadden we al wilde plannen voor deze avond en nacht.

 

Inmiddels zijn we een paar weken verder en druk bezig met de organisatie. Er zijn diverse afgevaardigden van sportclubs uit de buurt (en zelfs een heuse sportbond!!) aangehaakt en iedereen is laaiend enthousiast. Ook kwamen we tot de conclusie dat we te weinig tijd zouden hebben als we – zoals oorspronkelijk het idee was – om 23 uur zouden starten. We hebben de aanvangstijd al naar voren gehaald en zullen nu een programma aanbieden van 21 uur tot 3 uur wintertijd!

 

Voor €15,- kun je bij ons op Nieuwe Sloot drie verschillende workshops komen doen (oa. Tennis, squash, tafeltennis, badminton, speedbadminton, dansen en fitness) én mag je deelnemen aan de Alphense Challenge, met allerlei ludieke sportspellen. Ook kun je meedoen met allerlei leuke weddenschappen, een loterij en een veiling en zullen er lekkere hapjes en drankjes zijn. Om dit alles in een allerfeestelijkste sfeer te kunnen doen, zijn er al diverse bands en dj’s die hun aanwezigheid hebben bevestigd!

 

Inschrijven kan via wintertijdchallenge.nl (De challenges zijn per plaats aangegeven).

 

Meer info? Like de Wintertijd Challenge Alphen aan den Rijn op Facebook of volg ons op Twitter (@ChallengeAlphen).

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close