• Door Lisanne
  • In Naaien en naaipatronen
  • 9 juli 2019

Ellie and Mac Petal top: de borstvoedingsvriendelijke basic top

Tijdens je zwangerschap heb je er nog niet bijzonder veel aan, een borstvoedingsvriendelijke top, maar dan ligt hij straks maar vast klaar. Haha. Ellie and Mac heeft de Petal Top uitgebracht. Een heerlijke basic top met laagjes, die je uiteraard ook prima ‘als gewoon topje kunt dragen’.

 E&M petal top front

Petal Top: basic met verschillende gezichten

De petal top komt met diverse mouwopties:

  • Mouwloos
  • Korte mouw
  • Driekwart mouw
  • Lange mouw

E&M petal top linedrawing

En afhankelijk van de stof die je gebruikt, kun je er ontzettend veel verschillende stijlen en gezichten mee creëren. Colorblock met de verschillende lagen, of houd het één geheel door alles dezelfde kleur te houden. De extra lage scoop neck voor de borstvoeding is niet optioneel, maar zit standaard in het patroon. Je zou het uiteraard eenvoudig kunnen hacken door de halslijnen gelijk te maken, maar dit is niet in het patroon of de instructies meegenomen. Desalniettemin zie je dus niets van deze ‘easy access’, dus wie geen zin heeft in hacken komt er prima mee weg…

 

Petal top: ruime matenrange en knipvrije pagina’s

Het patroon van de Petal Top is zoals de meeste damespatronen van Ellie and Mac beschikbaar van maat XXS tot en met 5XL! Er wordt geadviseerd om dunne, soepele, rekbare stof te gebruiken, zodat de ‘blaadjes’ mooi vallen. Gebruik je een dikkere tricot, dan heb je kans dat de blaadjes niet mooi met je lijf mee vormen.

Uiteraard beschikt het patroon zoals altijd over knipvrije pagina’s. Dit betekent printen, pagina’s matchen en óf je gewenste maat uitknippen óf je gewenste maat overtekenen. Easy peasy. Ellie and Mac heeft een heel handig instructiefilmpje gemaakt over het gebruik van het knipvrije format of de trimless pages. Neem eens een kijkje en laat je overtuigen door het gemak. Daarnaast zit er ook een a0-bestand bij. Zo kun je het patroon ook bij je lokale printservice of drukker laten afdrukken. Zo gaan je patronen nóg langer mee.

 

Duidelijke instructies met veel plaatjes

De instructies van de patronen van Ellie and Mac zijn in het Engels, maar ze staan vol duidelijke illustraties en foto’s van alle stappen en handelingen. Bovendien is er een heel grote community op Facebook, waar je altijd vragen kunt stellen als je ergens niet uitkomt. De Petal Top is geen bijzonder ingewikkeld patroon, maar wel is het verstandig om de aanwijzingen rond tijdelijke stiksels (of een alternatief van wondertape tegen schuiven) te volgen. Zeker met gladdere, dunnere stoffen. Bij de armen en halslijn zitten best wat laagjes op elkaar en het is zonde als er net iets verschuift.

 

De mouwloze Petal Top

Ik had maar bar weinig zomerse viscose tricots liggen om een mouwloze testversie te maken. In eerste instantie zouden er namelijk geen mouwtjes bij zitten. Ik koos daarom voor een heel dunne sweater knit. Ik gebruikte die al eerder voor de Lucky Girl Top en voor de Favorite Sweater. Iets mouwloos had ik nog niet geprobeerd, dus ik was benieuwd of deze stof niet alsnog veel te warm zou zijn.

Vanwege mijn dikke buik met mijn inmiddels 31 weken moest ik een maat omhoog. Ik kortte de top ook niet in, om te zorgen dat ik niet nu met een blote buik zou komen lopen haha. Straks zal hij wel veel te lang zijn, maar dat is niet zo erg. Het patroon is heerlijk voor deze dunne sweater knit. Ook zonder mouwen. (Het enige is dat hij onder de oksels pluisjes achterlaat hahaha). De petals vallen erg mooi en de top is erg comfortabel. De onderste laag kan eenvoudig naar beneden, zodat je – als je daar moeite mee hebt – behoorlijk discreet kunt voeden.

EaM Petal Top - LR

Een Petal t-shirt

Mijn tweede petal top maakte ik met korte mouwen. Want ja, wie weet wat voor weer het in September is?! De coupon van grijze viscose met sterren had ik al een eeuwigheid liggen. Maar ik kon geen goed patroon vinden om er iets mee te maken. De meisjes vinden hem te donker en ik vind hem te dun voor in de winter. Ideaal stofje dus voor de herfst. Ik combineerde met een zwarte onderlaag en contrasterende stiksels, om zo niet helemaal ‘een en al sterren’ te zijn. Ook deze versie zit erg comfortabel. De mouwen zitten goed en ik heb geen last van trekken bij de schouders. Uiteraard momenteel wel wat bij mijn (inmiddels weer dikkere) buik, maar dat is nog maar tijdelijk ;-)

 EaM Petal Top - LR

Wil jij ook een borstvoedingsvriendelijke basic?

De Petal Top is een heerlijke, borstvoedingsvriendelijke basic die je in ieder seizoen kunt dragen. Hij is ‘vergevingsgezind voor buikjes. Wil jij ook een veelzijdige, bv-vriendelijke basic top in je kast? Tot en met zondag is het pdf-patroon van de Petal Top tegen de introductieprijs van $3,85 te krijgen. Daarna kost het patroon weer $8,95. Dus sla snel je slag.

 

Iedere woensdag is het Wacky Wednesday, met steeds wisselende patronen voor maar $1,. Dat is omgerekend nog geen euro!


Veel naaiplezier!

Lisanne

 

*PDF-Patroon? Een PDF-patroon krijg je als download. Je print zelf a4’tjes uit en plakt de vellen aan elkaar. Óf je brengt het a0-bestand naar je drukker en krijgt zo een mooi vel. Het is wat werk, maar je kunt wel meteen beginnen. Ideaal voor de ongeduldigen onder ons.. Moi inclus. 

! De links in deze post zijn affiliate links. Koop je via mijn affiliate link een patroon, dan krijg ik daar een klein beetje commissie voor. Je betaalt hier niets extra's voor, maar op deze manier 'sponsor' je mijn uit de hand gelopen hobby een heel klein beetje. Bedankt!

E&M petal top LR

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close